Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 304 (7916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Mocănița Huțulca își așteaptă turiștii zilnic cu trei curse, până pe 9 ianuarie

Joi, 30 Decembrie 2021 (13:49:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Plimbările cu Mocănița Huțulca în ținuturile feerice de pe Valea Moldoviței au mare căutare în această perioadă, când Bucovina este plină de turiști ajunși aici de pretutindeni. Ninsorile abundente din perioada Crăciunului au creat un traseu pe cât de pitoresc, pe atât de plin de aventură pentru cei care pășesc pe aceste meleaguri. De aceea, reprezentanții Mocăniței Huțulca de la Moldovița s-au pregătit cu sârguință și mult efort pentru acoperirea cererii mari de plimbări în lumea zăpezilor, zăpezi abundente nevăzute de ani buni pe traseul trenulețului de munte.

Trei locomotive ascunse în aburi și 24 de vagoane cu pitorești sobe de încălzire cu lemne pornesc la drum în fiecare zi din Gara Moldovița, pe un traseu de basm de 12 kilometri până în centru localității Argel. Aici turiștii sunt așteptați cu un bogat meniu bucovinean format din mâncăruri alese, pregătite care mai de care mai rustic, cu dulciuri și băuturi de sezon. Când locomotiva este gata pregătită cu lemne și apă, drumul de întoarcere privit din căldura vagoanelor cu geamuri aburite îi fascinează din nou pe cei care au ales Mocănița pentru o zi petrecută în Bucovina.

 

·        Trei curse zilnice în perioada sărbătorilor, până pe 9 ianuarie

Această perioadă de vârf cuprinde trei curse zilnice în inima muntelui, începând cu orele 10.00, 12.00 și 14.00. Biletele cu prețuri de 45 lei pentru adulți și 25 lei pentru copii pot fi procurate online sau de la casa de bilete existentă în incinta Gării Moldovița. Pentru bunul mers al lucrurilor, reprezentanții Mocăniței au adus personal suplimentar din alte zone de circulație a micilor trenulețe de munte, care să asigure o circulație fluentă a garniturilor.

Ninsorile din perioada Crăciunului au sporit spiritul de aventură al celor aflați în micile vagoane, calea ferată îngustă fiind uneori blocată de sulurile de zăpadă aruncate de sărărițele care deszăpezeau drumul. Din păcate, unii turiști aflați în chingile timpului și în frumoasele zile de concediu au fost nemulțumiți de întârzierile acumulate pe traseu.

Frumoasa zonă a Văii Moldoviței își așteaptă în aceste zile turiștii dornici de plimbare, într-una dintre cele mai atractive activități turistice din munții Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mocănița Huțulca își așteaptă turiștii zilnic cu trei curse, până pe 9 ianuarie.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mocănița Huțulca își așteaptă turiștii zilnic cu trei curse, până pe 9 ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei