Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 304 (7916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

ÎPS Calinic le-a trimis o scrisoare copiilor de la Bogdănești, ca răspuns la mesajul lor de recunoștință pentru „Școala de duminică”

Joi, 30 Decembrie 2021 (12:10:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, le-a trimis o scrisoare copiilor de la Bogdănești, ca răspuns la mesajul lor de recunoștință pentru toate activitățile din cadrul programului „Școala de duminică” și nu numai.

Copiii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești care participă și la Școala de Duminică din Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, coordonați de preoteasa  Nicoleta Ursuțu, profesoară de limba și literatura română și director al școlii, i-au scris Înaltpreasfințitului Calinic, de sărbători, ca să-i împărtășească experiențele lor de învățare din toate programele și proiectele inițiate, susținute sau care au avut binecuvântare de la arhiepiscop.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic le-a trimis o scrisoare de răspuns, prima de acest fel din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, scrisoare pe care o redăm integral: „Dragii mei, Gândurile voastre m-au surprins și m-au bucurat, deopotrivă. Îmi vorbiți despre reușita Școlii de Duminică, însă – vă mărturisesc – nu-mi sunt deloc necunoscute nici alte împliniri ale voastre din Școala de vară <Copii la altar>, din programul <Biblia călătoare și sfințitoare> sau din <Olimpiadele faptelor bune> și nici Biserica vie, a <copiilor cu viorile>, din Bogdănești. Mă bucur să descopăr că iubiți în aceeași măsură și Biserica, și Școala și apreciez dedicarea, creativitatea și statornicia voastră în a-L mărturisi pe Mântuitorul Hristos. Vă îndemn să vă împrieteniți mai mult și mai mult cu textul scripturistic, așa cum îmi spuneți că se întâmplă – deja, să creșteți frumos în fapte bune și în grija față de cei de lângă voi și să vă încredeți în puterea rugăciunii, cea care poate face ca sufletul nostru să devină o adevărată Biserică, Biserica lui Dumnezeu. Vă îmbrățișez cu dragoste părintească pe toți, † Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților”.

Am întrebat-o și pe prof. Daniela Ceredeev, coordonator de program „Școala de duminică”, ce părere are despre gestul copiilor și scrisoarea adresată lor de către Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. „Mi se pare o lecție frumoasă de recunoștință pe care ne-o dau copiii și o dovadă de grijă părintească din partea Vlădicului”, ne-a spus prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru disciplina religie, care a completat că în programul „Școala de duminică”, un program complementar, de tip educațional-catehetic, în cadrul parteneriatului Școală-Biserică, inițiat de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, chiriarhul locului, şi coordonat de către Sectorul educațional-teologic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, sunt înscrise zeci de școli de duminică-pilot din tot județul și centre de tineret.

Tot inspectorul școlar a completat că la Bogdănești, în Școala de duminică din Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, copiii deprind alte și alte lecții despre slujirea și trăirea unor valori ce le făgăduiesc „că-și pot crește aripile în timpul zborului”. „Știu bine povestea copiilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești, pentru că mi-e povestită adeseori, cu entuziasmul cuminte al profesorului ce-și află înveșnicirea și prin reușitele copiilor și tinerilor ce i-au fost încredințați spre călăuzire chiar de către Desăvârșitul Învățător, de la doamna preoteasă Nicoleta Ursuțu”, s-a destăinuit prof. Daniela Ceredeev.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Calinic le-a trimis o scrisoare copiilor de la Bogdănești, ca răspuns la mesajul lor de recunoștință pentru „Școala de duminică”.
 Vizualizări articol: 1266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÎPS Calinic le-a trimis o scrisoare copiilor de la Bogdănești, ca răspuns la mesajul lor de recunoștință pentru „Școala de duminică”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei