Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 300 (7912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bărbat din Fălticeni, ridicat dintr-un restaurant în urma unei condamnări pentru contrabandă

Joi, 23 Decembrie 2021 (12:39:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat din Fălticeni, judecat de ani de zile într-un dosar de mari dimensiuni pe tema contrabandei al procurorilor DIICOT, a fost ridicat de polițiști dintr-un restaurant, în ziua în care a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă (4 acte materiale).

S-a întâmplat în după-amiaza zilei de miercuri, 22 decembrie, când Poliția municipiului Fălticeni a primit mandatul de executare a pedepsei pe numele lui Roman Claudiu. Acesta a fost căutat inițial la domiciliu, polițiștii având ulterior  informația că s-ar afla în restaurantul „La Boieru”. Acesta a fost ridicat din restaurant și dus la Penitenciarul Botoșani, în vederea executării pedepsei.

În vara anului 2015, Claudiu Roman, atunci în vârstă de 34 de ani, a fost săltat de procurorii DIICOT, sub acuzația că ar fi coordonat un grup infracțional organizat ce activa în sfera contrabandei cu ţigarete, specializat pe partea de preluare, depozitare şi valorificare, în special pe raza municipiului Fălticeni.
Ţigările erau depozitate în mai multe imobile de pe raza municipiului Fălticeni, iar o parte importantă din marfă era valorificată chiar de la imobilul lui Claudiu Roman.
Anchetatorii aminteau şi despre anumite măsuri de protecţie pe care le-a impus Claudiu Roman, pentru ca poliţia şi structurile de combatere a crimei organizate să nu-i falimenteze afacerile ilegale.

În casa sa, de exemplu, nu erau depozitate peste noapte ţigări de contrabandă, ştiind că percheziţiile domiciliare sunt efectuate, de regulă, în special la ora 6.00.

Mai mulţi taximetrişti din Fălticeni ar fi fost tocmiţi de Claudiu Roman, susţineau investigatorii, să-l anunţe despre prezenţa în zona pieţei a lucrătorilor de poliţie sau a unor maşini suspecte.

Când apărea vreun echipaj prin zonă, uşa casei lui Roman era imediat închisă, pentru a nu fi depistată în flagrant o tranzacţie de ţigări de contrabandă.

Având în vedere acuzațiile legate de contrabandă și constituire de grup infracțional organizat se poate observa că pedeapsa dată de judecători este una redusă, fiind posibil ca doar parte din acuzații să fi rămas în picioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat din Fălticeni, ridicat dintr-un restaurant în urma unei condamnări pentru contrabandă.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbat din Fălticeni, ridicat dintr-un restaurant în urma unei condamnări pentru contrabandă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei