Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 291 (7903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Platformă de management forestier

ASFOR, parte a proiectului internațional SILVANUS, de gestionare a incendiilor de pădure și creștere a rezilienței pădurilor

Luni, 13 Decembrie 2021 (12:29:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • Comunicațiile fără fir vor fi utilizate în gestionarea vehiculelor aeriene fără pilot și a unor roboți la sol pentru coordonarea răspunsului în caz de incendiu

Asociația Forestierilor din România a devenit parte a unui proiect internațional care are ca scop prevenirea și stoparea rapidă a incendiilor forestiere, în același timp cu o monitorizare eficientă a resurselor forestiere și a biodiversității.

„Proiectul SILVANUS urmărește crearea unei platforme de management forestier care să gestioneze prevenirea și suprimarea incendiilor forestiere. În proiect sunt implicați experți în științe de mediu, tehnice și sociale care vor sprijini autoritățile regionale și naționale responsabile cu gestionarea incendiilor de pădure. Cercetătorii și inginerii SILVANUS vor ajuta autoritățile de protecție civilă să monitorizeze eficient resursele forestiere, să evalueze biodiversitatea, să genereze indicatori de risc de incendiu mai preciși și să promoveze reglementări de siguranță în rândul populației afectate de incendii prin campanii de conștientizare”, a explicat președintele ASFOR, Ciprian Muscă.

Finanțat de programul EU Horizon 2020 Green Deal și coordonat de Università Telematica Pegaso din Italia, proiectul SILVANUS include 49 de parteneri din Uniunea Europeană, Brazilia, Indonezia și Australia. Proiectul are un buget de 23 de milioane de euro pentru o perioadă de 42 de luni.

Concret, SILVANUS își propune să ofere o nouă soluție tehnologică prin procesarea și integrarea datelor provenite din diverse surse, cum ar fi modele climatice, date meteorologice și instrumente de observare a pământului. Rezultatul va fi concretizat prin dezvoltarea unor modele inteligente de depistare a riscurilor de incendii. În plus, aceste modele vor fi completate cu senzori de mediu plasați în teren, camere video și soluții de imagistică multispectrală. SILVANUS va introduce, de asemenea, tehnologii de senzori care folosesc infrastructura inventivă de comunicații fără fir prin gestionarea vehiculelor aeriene fără pilot și a unor roboți la sol pentru coordonarea răspunsului în caz de incendiu.

„Proiectul va lua în considerare expertiza și experiența pompierilor, dar și a localnicilor care se confruntă în fiecare an cu pericolul incendiilor de pădure. Alături de ASFOR, din România mai este implicată în proiect Fundația pentru SMURD.

În plus, SILVANUS va lansa un program amplu de implicare a părților interesate în regiunile forestiere pentru a evalua indicatorii de risc de incendiu și pentru a dezvolta o metodologie de instruire pentru pompieri. Vor fi create campanii de conștientizare, care vor include o aplicație mobilă pentru implicarea cetățenilor, împreună cu notificări automate privind practicile de siguranță.

Practic, SILVANUS se va concentra pe toate cele trei componente ale stingerii incendiilor: prevenirea și pregătirea, detectarea și răspunsul, restaurarea și adaptarea”, a precizat Ciprian Muscă.

Inovațiile proiectului SILVANUS vor fi implementate în opt regiuni ale statelor membre ale UE din Franța, Italia, Slovacia, Grecia, Cehia, Portugalia, Croația și România. La aceste țări se adaugă Indonezia, Brazilia și Australia.

 

Lista partenerilor precum și o serie de informații suplimentare despre proiect pot fi găsite pe https://cordis.europa.eu/project/id/101037247.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ASFOR, parte a proiectului internațional SILVANUS, de gestionare a incendiilor de pădure și creștere a rezilienței pădurilor.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ASFOR, parte a proiectului internațional SILVANUS, de gestionare a incendiilor de pădure și creștere a rezilienței pădurilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei