Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 262 (7874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Robotică

Proiectul elevei Andreea Anastasiu, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, premiat cu argint în Tunisia

Luni, 8 Noiembrie 2021 (11:36:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eleva Andreea Valentina Anastasiu a obținut duminică, 7 noiembrie, medalia de argint la Festivalul internațional de știință, inventică, inginerie și tehnologie – IFEST din Tunisia, cu proiectul „Utility Wheater Rover”.

Suceveanca a ajuns să reprezinte România cu acest proiect după ce a câștigat locul I la concursul național ROSEF (Romanian Science Engineering Fair), coordonat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, desfășurat online, la categoria robotică, și s-a calificat la concursul din Tunisia, competiție desfășurată tot online.

Proiectul elevei pasionată de robotică a fost în Top 40 proiecte la nivel internațional, iar, în final, a obținut medalia de argint.

Andreea Anastasiu este elevă în clasa a XII-a la profilul Matematică-Informatică, este pasionată de robotică și membră a Clubului de robotică din școala humoreană. De-a lungul anilor, a participat la numeroase competiții de acest gen, singură sau împreună cu echipa GRASP a acestui club.

Vă reamintim că la concursul ROSEF, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) și Asociația Cygnus, care a avut loc în noiembrie 2020, Andreea Anastasiu a participat cu un robot semiautonom care poate fi de ajutor atât agricultorilor, cât și meteorologilor. Andreea Anastasiu a mai obținut și alte premii individuale sau împreună cu echipa de robotică: Locul I la Concursul organizat de Romanian Science Festival - „Viitorul pe placul tău”; Locul III la Concursul Național organizat de Rotary România - „Da Vinci Contest”; Locurile I la Concursul de Astronomie și Astrofizică „Marian Dacian Bica”.

Îndrăgostită de robotică, Andreea Valentina Anastasiu povestește că participarea la aceste concursuri, lucrul în echipă, au făcut-o să se descopere pe ea ca persoană. „Am descoperit și noi oameni frumoși. Mereu mă judecam și la început îmi era frică de faptul că nu o să am idei bune. Am ajuns la concluzia că fiecare persoană are ceva special și nu există idei bune sau rele, ci idei care pot fi prelucrate și aduse la o formă uimitoare”, este de părere suceveanca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul elevei Andreea Anastasiu, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, premiat cu argint în Tunisia.
 Vizualizări articol: 1465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul elevei Andreea Anastasiu, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, premiat cu argint în Tunisia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei