Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 246 (7858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV, confirmată ca universitate de cercetare avansată și educație de top la nivel național

Miercuri, 20 Octombrie 2021 (14:40:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În cursul acestei săptămâni a fost publicat raportul privind exercițiul de clasificare a universităților și de ierarhizare a programelor de studii, realizat în baza noii metodologii de evaluare a universităților din România. La finalul acestui proces de ierarhizare, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a fost recunoscută drept una dintre instituțiile de învățământ superior de top la nivel național, fiind inclusă în categoria C, în care se regăsesc universitățile de cercetare avansată și educație.

Noua metodologie de evaluare a fost propusă în cadrul proiectului „Îmbunătățirea politicilor publice în învățământul superior și creșterea calității reglementărilor prin actualizarea standardelor de calitate - QAFIN” și a arătat că universitatea suceveană nu mai poate fi inclusă în cadrul categoriei A, cea a universităților centrate pe educație, așa cum se regăsea la finalul primului proces de ierarhizare realizat în 2011, cercetarea fiind domeniu prioritar al instituției de învățământ superior.

Exercițiul de clasificare a fost realizat în acest an în cadrul celor șase Domenii Fundamentale: Matematică și științe ale naturii, Științe inginerești, Științe biologice și biomedicale, Științe sociale, Științe umaniste și Domeniul vocațional: Știința sportului, educației fizice și arte. În interiorul fiecărui domeniu evaluarea s-a realizat pe șase dimensiuni: Predare-învățare, Știință și cercetare, Internaționalizare, Implicare regională și socială, Transferul de cunoștințe și Satisfacția studenților/absolvenților. În cazul USV experții au evaluat două domenii în care numărul de studenți depășește 10% din totalul studenților  universității: Științe inginerești și Științe sociale, ambele fiind incluse în categoria C.

Această clasare în categoria universităților de cercetare avansată și educație continuă seria recunoașterilor de care USV s-a bucurat în această perioadă, atât la nivel național, cât și internațional. Este rezultatul care confirmă că eforturile comunității academice sucevene din ultimii ani au fost depuse în direcția corectă și că politicile adecvate și coerente de dezvoltare instituțională, susținute indiferent de context, au propulsat USV între universitățile de elită din țara noastră.

Acest rezultat vine ca o completare a rezultatelor publicate în această primăvară de celebrul top QS University Rankings, care a plasat universitatea suceveană pe locul 6 în clasamentul celor mai bune universități din țară și între cele 1.300 de universități de top din lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV, confirmată ca universitate de cercetare avansată și educație de top la nivel național.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
USV, confirmată ca universitate de cercetare avansată și educație de top la nivel național5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei