Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 246 (7858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În amintire

”Sufletul bun al Mocăniței” din Moldovița, Ioan Popescu, s-a stins din viață

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O veste tristă a îndurerat ieri dimineață comunitățile din Vatra Moldoviței și Moldovița. Ioan Popescu, cunoscut de toți ca Nelu Popescu, mecanicul Mocăniței Huțulca, s-a stins din viață la doar 68 de ani, în urma contractării bolii Covid-19.

El s-a stins pe un pat al Spitalului Județean Suceava, după ce fusese transferat de la Câmpulung Moldovenesc, în încercarea disperată a medicilor de a-l salva. Vestea a fost dată chiar de către Georg Hocevar, omul de care Ioan Popescu își legase destinul în urmă cu 16 ani, când au pornit împreună la drum pe calea ferată îngustă a Mocăniței Huțulca din Moldovița. 

”Trebuie să dau cea mai tristă și dureroasă veste, că prietenul meu Nelu Popescu, sufletul bun Mocăniței Huțulca, a decedat în această noapte de urmările unei boli foarte grave, după o suferință foarte scurtă. Plecarea lui în lumea cealaltă lasă un gol care nu se poate închide niciodată. Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris Georg Hocevar pe o rețea de socializare.

Ioan Popescu a contractat boala necruțătoare, prima săptămână de suferință petrecând-o acasă. După această perioadă, când starea lui a început să se altereze, a fost internat în Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a început tratamentul. Medicamentele și-au făcut efectul și starea de oxigenare a pacientului a revenit la normal, toate semnele ducând spre faptul că el se afla pe calea cea bună. Asta până duminică, când gradul de oxigenare a scăzut brusc, Ioan Popescu intrând în comă. Transferul care a urmat către Spitalul Județean Suceava și internarea sa în Secția de Terapie Intensivă nu l-au mai putut însă salva, acesta părăsind această lume în cursul nopții de luni spre marți.

 

 

Prietenia sa cu administratorul Mocăniței Huțulca a început în urmă cu 16 ani, în anul 2005, Georg Hocevar povestind despre relația lor: ”Mocănița asta Huțulcă este jumătate/jumătate copilul lui și copilul meu, noi împreună am făcut acest lucru. Pe lângă faptul că a fost cel mai bun prieten pe care l-am avut, un om cu un suflet deschis cum nu am mai văzut vreodată, nu știm cum poate fi înlocuit, nu știu cine ar putea conduce totul în felul în care a condus Nelu și cu severitate, și cu vorbă bună. El a reprezentat un pol de liniște între conflictele pe care le-am avut aici cu persoanele ostile dezvoltării Mocăniței la Moldovița. Mi-a murit astfel tot ce mi-a fost drag în Moldovița și nu știu cum voi merge mai departe.”

Ioan Popescu avea 68 de ani și făcuse în tinerețe Școala de Mecanici de Locomotivă la Craiova. A lucrat peste 30 de ani la Moldovița pe locomotivele ”Krauss” și ”Reșița” de la fabrica de prelucrare a lemnului și la exploatarea de lemn de pe Valea Moldoviței, fiind cel mai experimentat mecanic al zonei. În anul 2005 a început colaborarea cu Georg Hocevar, care spune despre el că a fost ”Sufletul bun din tot ce a fost acolo”. Ni-l amintim cu toții cu drag pe omul vesel și curajos de la manetele locomotivelor cu abur, care făcea posibile cursele cu mirificul tren în orice anotimp al anului și pe orice vreme. ”Va rămâne în amintirea noastră chipul jovial cu ochi albaștri, învăluit în aburii mocăniței!” sau ”Un om emblematic pentru Bucovina, Dumnezeu să-l odihnească! Spiritul său va însoți în continuare mocănița, cu fiecare nor de fum...”, au scris în amintirea lui cei care l-au cunoscut și îndrăgit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Sufletul bun al Mocăniței” din Moldovița, Ioan Popescu, s-a stins din viață.
 Vizualizări articol: 3292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
”Sufletul bun al Mocăniței” din Moldovița, Ioan Popescu, s-a stins din viață5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei