Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 246 (7858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Dublu, dar la simplu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a încheiat turneul de la Indian Wells și s-a încheiat într-un mare fel. Campioni au fost capii de serie cu numărul 21. Nu, nu mă refer la proba de dublu, ci de două ori la cea de simplu: Paula Badosa la fete, Cameron Norrie la băieți!

Badosa a făcut un meci pe cinste în compania Vikăi Azarenka, la care aceasta și-a adus din plin contribuția. Învingătoarea a răzbit abia în tie-break-ul decisivului, ridicând trofeul în ciuda unei statistici superioare a bielorusei, care avusese mai multe lovituri câștigătoare, mai puține neforțate și, în consecință, mai multe puncte la total. În studioul Digisport, Alexandra Dulgheru și Gabriel Morariu căzuseră de acord că acest lucru numai în tenis se întâmplă. Ei bine, nu. Și la ruda mai săracă, tenisul de masă, e la fel, și la volei e la fel. Unele puncte sunt mai importante decât altele, iar la alea Badosa efectiv a excelat. Se poate spune că a fost impresionantă și în finală, și pe parcurs. Jucătoarea din Spania face 24 de ani luna viitoare, bate la poarta Top 10, va fi aproape sigur prezentă la Turneul Campioanelor (a urcat pe locul 8, ultimul eligibil, iar singura care părea să-i amenințe locul, Jabeur, a pierdut deja la Moscova), iar de acum trebuie pusă pe lista tot mai lungă a favoritelor la orice turneu de Grand Slam.

În ceea ce-l privește pe britanicul Norrie, și pe el victoria din deșert l-a propulsat la desert, luptă cu șanse pentru un loc la Turneul Campionilor. E o luptă în 4 pentru 2 locuri, cu Ruud, Hurkacz și Sinner. Practic, totul se va tranșa la turneul de Masters de la Paris, pe hard indoor, acolo unde se poate întâmpla orice. Revenind la Indian Wells, recunosc că nu am adăugat o noapte pierdută pentru a vedea o finală între Norrie și Basilașvili (totuși!), însă acest turneu îmi va rămâne în minte pentru felul total neprofesionist în care s-au autoeliminat Medvedev și Zverev. De rus v-am povestit, mintea lui a plecat de pe teren la set și dublu break cu Dimitrov și n-a mai putut intra înapoi, bulgarul închisese ușa pe dinăuntru. Și celălalt tot rus poate fi considerat, căci un neamț nu s-ar fi învârtoșat contra publicului, că l-a aplaudat la o greșeală, în condițiile în care adversar era un american, chiar dacă cu nume de... Fritz! Astfel, servind pentru meci, de la 30-30 Zverev s-a apucat să servească numai torpile, încercând să arate că-l găurește pe favoritul publicului, numai să vrea. Așa că a făcut dublă, apoi a reușit un as cu doiul la 217 km/h! Măcar de s-ar fi oprit aici, nu mai avea nimic de demonstrat, dar a continuat să dea tare, a mai făcut o dublă, iar de aici a luat-o la vale. N-am văzut niciodată figuri de genul ăsta la corifei, de-aia exponenții NextGen vor fi doar simpli epigoni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dublu, dar la simplu.
 Vizualizări articol: 984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Dublu, dar la simplu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei