Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 222 (7834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pacient de 46 de ani cu formă gravă de Covid, transferat la Odorheiu Secuiesc, fiindcă la Suceava e plin la ATI

Miercuri, 22 Septembrie 2021 (11:32:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul transfer din valul 4 al pandemiei, al unui pacient cu Covid care are nevoie de terapie intensivă, a avut loc marți seara. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat, miercuri, că este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani din Sf. Ilie- Șcheia, nevaccinat, cu o formă gravă de Covid, care a fost transferat la ATI Covid la Odorheiu Secuiesc deoarece la Suceava nu era nici un loc disponibil. Medicul-șef al secției de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Adrian Vasilcovici, a declarat că județul Suceava poate asigura doar 20 de locuri la ATI-Covid: 18 la spitalul din Suceava și două la Spitalul Municipal Rădăuți. În zona verde a ATI, destinată pacienților cu alte afecțiuni decât Covid, sunt 20 de paturi, din care miercuri dimineață erau ocupate 15, cu pacienți care au suferit traumatisme cranio-cerebrale grave, pacienți cu diverse forme de cancer operați, pacienți cu insuficiență respiratorie cu cauze non-covid sau cu șocuri septice. În această perioadă, Neurochirurgia spitalului din Suceava deservește și județul Botoșani, astfel că pacienții care au nevoie de acest tip de intervenții chirurgicale de urgență din județul vecin tot la Suceava ajung.

Opt dintre cei 15 pacienți din ATI non-covid internați la Suceava erau, miercuri, ventilați. Pentru a putea păstra cele 20 de paturi în zona verde pentru non-covid, pentru pacienții cardiaci se folosește Unitatea de Supraveghere și Terapie Avansată Coronariană (USTAC), iar pacienții cu atac vascular cerebral stau la ATI doar pentru perioada cât au nevoie de suport de terapie intensivă; imediat după stabilizare sunt transferați la Neurologie, unde a fost amenajat un spațiu pentru ei. „Noi avem neapărat nevoie de încăperi cu spații cât mai mici. Pacienții cu risc, cum sunt cei cu Clostridium sau cu TBC, de exemplu, trebuie neapărat izolați. Structural, nu avem posibilitatea să extindem numărul de paturi în ATI Covid”, a spus medicul-șef al ATI.

Dr. Vasilcovici a arătat că situația în spital devine cu atât mai dificilă cu cât au început să apară cazuri de pozitivare și în rândul personalului din spital. Deocamdată, au fost detașați de la Iași la Suceava doi medici rezidenți ATI în anul IV, iar de la 1 octombrie va mai veni unul. De asemenea, de la Spitalul Municipal Fălticeni vine săptămânal câte un medic ATI. Tot de la Fălticeni, până la sfârșitul lunii au fost detașate la ATI două asistente medicale și două îngrijitoare. „Zilnic se operează doar ce nu poate fi temporizat. Am făcut apel la colegii din spital să amâne tot ce poate fi amânat pentru a ridica presiunea de pe ATI”, a mai spus dr. Vasilcovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacient de 46 de ani cu formă gravă de Covid, transferat la Odorheiu Secuiesc, fiindcă la Suceava e plin la ATI.
 Vizualizări articol: 2244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacient de 46 de ani cu formă gravă de Covid, transferat la Odorheiu Secuiesc, fiindcă la Suceava e plin la ATI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei