Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 222 (7834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Campanie de strângere de rechizite școlare pentru 40 de copii de clasa zero și 100 de preșcolari cu posibilități financiare reduse

Miercuri, 22 Septembrie 2021 (12:44:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Institutul Bucovina derulează până la sfârșitul acestei luni o campanie de strângere de rechizite școlare pentru 40 de copii de clasa zero și 100 de preșcolari cu posibilități financiare reduse. Campania intitulată „Hai cu noi la școală” se află la o nouă ediție, la nivel județean, și reprezintă o inițiativă de sprijin a accesului la educație pentru copiii cu o situație materială precară, care trăiesc în comunitățile sărace din județul Suceava.

Donațiile constau, în primul rând, în ghiozdănele complet echipate cu rechizitele necesare, dar și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte. Odată colectate, în colaborare cu unitățile de învățământ locale, voluntarii Asociației Institutul Bucovina și asistenții sociali se deplasează în aceste comunități pentru a distribui pachetele. Este vorba despre voluntarii Valentin Curcă (Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava), Andreea și Denisa Cocârdan și Cosmin Anton, studenți la specializarea Asistență Socială din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, care își dedică timpul liber pentru sprijinul acestor copii.

·        Donațiile pot fi aduse până pe 1 octombrie

În acest an, campaniei „Hai cu noi la școală” i s-au alăturat și resursele unei campanii de donații derulate anterior, pe platforma Sprijină.ro, astfel că prima zi de școală a reușit să îi întâmpine cu ghiozdane echipate pe 10 elevi de clasa 0 de la Școala Gimnazială Ciprian Porumbescu, care provin din familii unde principalul venit îl reprezintă ajutorul social.

Prin donațiile oferite de Ioana Flocea și Cornelia Podarelu, asistenți medicali comunitari în Stulpicani, respectiv Dărmănești, au fost sprijiniți alți 25 de copii aflați în situații de marginalizare sau excluziune socială.

13 pachete școlare au ajuns în cătunul Țâmpoceni, iar cu ajutorul Oanei Bejan, învățătoare, și al inspectorului școlar pentru problemele rromilor din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava Lucian Dimitriu, restul de 12 ghiozdane au fost distribuite la școala din Chilișeni. Mulțumiri din partea organizatorilor campaniei se îndreaptă și către elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” Suceava, care au oferit ghiozdane, penare, culori, caiete și jocuri copiilor mai puțin norocoși. Pentru a atinge obiectivul campaniei, spun reprezentanții Asociației Institutul Bucovina, „avem în continuare nevoie de sprijinul comunității sucevene. Donațiile pot fi aduse până pe 1 octombrie, de luni până vineri (09:00 – 17:00),  la sediul Asociației Institutul Bucovina din str. Zamca, nr. 17”. Persoana de contact este Daniel Lungu, asistent social, tel: 0230 524 128, e-mail: voluntar@bucovinainstitute.org.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de strângere de rechizite școlare pentru 40 de copii de clasa zero și 100 de preșcolari cu posibilități financiare reduse.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie de strângere de rechizite școlare pentru 40 de copii de clasa zero și 100 de preșcolari cu posibilități financiare reduse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei