Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 220 (7832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Restricții de scenariu galben în Fălticeni, Gura Humorului, Siret și 4 comune

Luni, 20 Septembrie 2021 (18:24:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a hotărât, luni, că începând cu data de 22 septembrie a.c., ora 00:00, în municipiul Fălticeni, orașul Gura Humorului, orașul Siret și comunele Ciocănești, Frumosu, Pojorâta și Stroiești să fie aplicate, pentru 14 zile, măsuri corespunzătoare scenariului galben pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În aceste localități  incidenţa cumulată a cazurilor de Covid în ultimele 14 zile a fost mai mare de 2/1000 locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.

În aceste localități competițiile sportive se vor putea desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și doar pentru persoanele care sunt vaccinate anticovid și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceleași criterii de acces – vaccinare, testare, recuperare după boală se aplică și pentru spectacole, concerte, festivaluri publice și private sau altor evenimente culturale, la care pot participa cel mult 2.500 de spectatori, cu mască de protecție.

La evenimente private precum nunți, botezuri, mese festive etc. pot participa max. 100 de persoane în interior (nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani) sau max. 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, în cazul în care toți participanții sunt vaccinați, testați sau au trecut prin boală.  

La cursuri de instruire, workshopuri și conferințe pot participa max. 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică.  

La adunări publice, mitinguri și demonstrații pot participa max. 100 de persoane, cu măști de protecție și menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil.

Activitatea în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00-2.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

 

·        La Rădăuți, la nunți trebuie certificat de vaccinare, test sau certificat de trecere prin boală

CJSU a mai decis ca începând cu data de 22 septembrie, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru municipiul Rădăuți să fie aplicate restricții suplimentare din cauză că incidența a depășit 3/1000. În Rădăuți competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și doar pentru persoanele care sunt vaccinate, testate sau prezintă certificat că au avut Covid.  

La cinematograf și la concerte este permisă participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, cu aceleași condiții de vaccinare, testare, trecere prin boală. La spectacole și concerte în aer liber pot participa cel mult 1.000 de spectatori, cu mască de protecție, vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

La nunți, botezuri și alte evenimente private pot participa max. 200 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și toate persoanele trebuie să fie vaccinate, testate sau să fi avut Covid în ultimele 6 luni. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00-02.00 doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

 

·        În Rădăuți, la terase au acces doar cei vaccinați, testați sau care au avut Covid, în baruri doar vaccinații

Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00-2.00, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală. În baruri, cluburi și discoteci au acces doar persoanele vaccinate, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5.00-2.00.

În sălile de jocuri de noroc și la piscine activitatea este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru persoanele care sunt vaccinate, testate sau trecute prin boală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restricții de scenariu galben în Fălticeni, Gura Humorului, Siret și 4 comune.
 Vizualizări articol: 2587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Restricții de scenariu galben în Fălticeni, Gura Humorului, Siret și 4 comune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei