Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 220 (7832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fotbal pe pâine

Ori stă în zid, ori joacă golf la soare!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revenirea la campionatele domestice a fost una mai degrabă sălbatică (în sensul de neîmblânzită). Bayern Muenchen devine obscenă cu scorurile astea de maidan, acum 7-0 cu Bochum. Bavarezii au o medie de 4 goluri pe meci după 5 etape, medie de care se apropiaseră și în Liga Campionilor, la Barcelona. În schimb, în campionatul nostru cel de toate etapele, sălbatic înseamnă să-și dea suporterii în petec, ca la Rapid – Gaz Metan. Iar de data asta chiar s-a întâmplat pe bază de frustrare: n-au fost greșeli de arbitraj, medieșenii și-au văzut de sărăcia jocului lor, o ocazie în repriză, un lob și gata, n-au mai putut ieși de pe gazon că le spărgeau ăia capul. Au fost toate bune și frumoase cât mergea echipa, vai, ce atmosferă frumoasă, l-au aplaudat și pe Hagi, dar acum vreți să fie fair-play și la înfrângere?!

Am văzut și un calvar de meci între oltenii lui Mititelu&Mutu și FCSB, cu o tactică obstrucționistă a gazdelor pe care numai o valoare scăzută o poate explica. Chiar niciun fotbalist mai răsărit, deși se vehiculau investiții babane, se auzea că ar fi vândut Mititelu un teren și o parte din milioanele căpătate voia să se vadă tot în teren. Aș zice că nu se văd nici măcar niște sute de mii. E drept, FCSB a câștigat meciul dintr-un penalty care putea la fel de bine să nu fie dat, dar victoriile de parcurs se obțin și în felul ăsta, cu joc îmbâcsit, fiindcă nici ei n-au fost mai breji.

Evenimentul etapei, fără a putea lua în calcul derby-ul de aseară, mi se pare golul lui Gheorghe de la Voluntari, acea lovitură liberă pe sub zid. E o listă destul de scurtă cu cei care au premeditat o asemenea execuție, de obicei jucători mari. Lecția părea învățată de apărări prin acel jucător care se punea ”la plajă”, în spatele zidului, dar uite că uneori se mai neglijează, te gândești că nu dă ăla așa. Sau zidul trebuie să fie zid, nu se sparge, nu se strică, nu sare, nu se ridică. Ce e peste cade în sarcina portarului. E însă destul de greu cu sporturile de echipă, mai bine băgăm un golf, că ați văzut ce a zis președintele suprem, nici nu e exclusivist. Liniște, natură, nu alergi, nu sari, nu transpiri și nici nu poluezi, că te deplasezi cu mașinuța electrică. Fericirea e mereu în altă parte, noroc că ne mai deschid unii ochii!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ori stă în zid, ori joacă golf la soare!.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ori stă în zid, ori joacă golf la soare!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei