Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 220 (7832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 21 de ani de închisoare pentru pastorul judecat pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente față de propriii copii

Luni, 20 Septembrie 2021 (15:28:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai șocant caz de agresiune sexuală față de copii ieșit la iveală în județul Suceava, cel al pastorului acuzat că și-a exploatat cel puțin cinci din cei opt copii, inclusiv acte sexuale cu fetele, a fost condamnat de Judecătoria Fălticeni la o pedeapsă exemplară, de 21 de ani și 4 luni de închisoare.

Pastorul neoprotestant Constantin Pandelea, pastor la Biserica Penticostală „Betel” din comuna Dolheşti,a fost condamnat pentru zece infracțiuni, de la viol în formă continuată, față de una dintre fete, la agresiune sexuală, față de alte fete minore, plus mai multe infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului.

Cea mai mare pedeapsă, de 8 ani de închisoare, i-a fost aplicată pentru viol în formă continuată. Restul pedepselor sunt de 5 ani de închisoare (agresiune sexuală) și 4 ani de închisoare (rele tratamente aplicate minorului).

Conform Codului Penal, s-a aplicat pedeapsa cea mai mare, plus o treime din celelalte, rezultând pedeapsa de 21 de ani și 4 luni de închisoare. Este o pedeapsă fără precedent în județul Suceava în privința infracțiunilor la viața sexuală. E drept, și numărul de victime și de infracțiuni este mare.

Sentința Judecătoriei Fălticeni nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

 

·        O familie cu opt copii, în care nimeni și nimic nu mișca în fața tatălui

 

Pastorul este tatăl a opt copii, din care cinci minori, iar acuzațiile formulate în rechizitoriul de trimitere în judecată au fost succint următoarele:

”În sarcina acestuia s-a reținut faptul că în perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, pe care îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie - uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, cărora le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică. De asemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una dintre fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu aceasta şi cu celelalte trei fiice”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Procurorii au acționat în acest caz împreună cu polițiștii judiciariști de la Fălticeni.

La începutul lunii iulie a anului trecut, Primăria Dolhești a făcut o sesizare la Direcția de Protecție a Copilului Suceava, cu privire la grozăviile care s-ar petrece în familia pastorului. Se pare că unul dintre copii a fost cel care a cerut ajutor. Informația primară era că minorii erau puși la munci istovitoare, sub teroare, iar tatăl agresa sexual fetele mai mici, după ce a agresat-o și pe cea mai mare.

 

Înainte ca tatăl să fie arestat, mama și cei cinci copii minori au fost duși de reprezentanții Direcției de Protecție a Copilului Suceava într-un centru de adăpostire a victimelor violenței domestice. După două săptămâni de consiliere psihologică, având în vedere că și tatăl a ajuns în arest, mama a decis să revină acasă, cu copiii.

În familie au fost crescuți în total opt copii, iar tatăl încerca să supraviețuiască din legumicultură și, în general, din agricultură. În mod cert, comportamentul acestuia era unul totalitar în familie, iar faptul că își punea la munci grele copiii este confirmat unanim. Copiii acceptau în parte că trebuie să muncească, însă uneori se ajungea la situații extreme. Pedepsele aplicate copiilor erau crunte, adesea ei fiind înfometaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 21 de ani de închisoare pentru pastorul judecat pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente față de propriii copii.
 Vizualizări articol: 4835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Peste 21 de ani de închisoare pentru pastorul judecat pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente față de propriii copii3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei