Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 220 (7832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Garda Forestieră Suceava

Control extins pe toate suprafețele de pădure administrate de Ocolul Silvic privat în care au fost agresați un activist de mediu și doi jurnaliști

Luni, 20 Septembrie 2021 (10:50:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda Forestieră Suceava a anunțat luni dimineață demararea unui control complex în toate suprafețele de fond forestier de pe raza județului Suceava pentru care serviciile silvice sunt asigurate de către ocolul silvic privat Dealu Negru, activistul de mediu Tiberiu Boșutar și jurnaliștii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu fiind agresați de personalul de la o exploatare forestieră a acestora.
“Controlul va viza aspecte privind amenajamentele silvice, legalitatea punerilor în valoare a masei lemnoase, respectarea modului de exploatare a masei lemnoase, integritatea fondului forestier, regenerarea suprafețelor și existența tăierilor ilegale de arbori. La finalizarea verificărilor, rezultatele constatărilor vor fi făcute publice”, a explicat inspectorul-șef al Gărzii Forstiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Deoarece sediul Ocolului silvic Dealu Negru se află în județul Bistrița-Năsăud, verificările vor fi făcute în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj.

Măsura vine după ce rezultatul controlului efectuat vineri, imediat după producerea agresiunilor din pădure, în apropiere de localitatea Panaci, a surprins pe toată lumea.

“Cele două partizi au fost constituite în conformitate cu prevederile legale și au fost exploatate cu respectarea regulilor de exploatare. În teren nu au fost identificate tăieri ilegale de arbori și nici alte abateri de la legislația silvică. Nu au fost aplicate sancțiuni”, este principala concluzie din raportul întocmit la finele săptămânii trecute de reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava.

În aceste condiții, în care lucrările de exploatare erau în regulă și nu au existat tăieri ilegale, există semne de întrebare referitoare la care sunt cauzele care au dus la declanșarea conflictului dintre muncitori și personalul silvic de o parte, iar de cealaltă parte activistul de mediu Tiberiu Boșutar și cei doi jurnaliști veniți să facă un documentar despre tăierile ilegale.

De altfel, persoanele reținute în cazul agresării activistului de mediu Tiberiu Boșutar și al celor doi cameramani care îl însoțeau s-au întors în libertate, după 24 de ore de arest.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control extins pe toate suprafețele de pădure administrate de Ocolul Silvic privat în care au fost agresați un activist de mediu și doi jurnaliști.
 Vizualizări articol: 2946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Control extins pe toate suprafețele de pădure administrate de Ocolul Silvic privat în care au fost agresați un activist de mediu și doi jurnaliști5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei