Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 149 (7761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 80% dintre elevii suceveni au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională

Marţi, 29 Iunie 2021 (15:20:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 80% dintre elevii suceveni au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională. Aceste date rezultă din statisticile  Inspectoratului Școlar Județean Suceava, care a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2021. Situația statistică generală arată că dintre cei 4.730 candidați prezenți la ambele probe, 3.786 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 80,04%. Dintre aceștia, 3 candidați au încheiat examenul cu media generală 10.Rata de participare a fost de 94,8%.

Conform informațiilor transmise de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava (IȘJ) Suceava, inspector școlar, prof. Anuței Ioan Cezar, la proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 4196 de candidați (88.43%), din 4745 prezenți, iar 12 candidați au fost notați cu 10. La proba de Matematică, 3287 de candidați (69,49%) au note peste sau egale cu 5, din 4730 prezenți, iar 36 de candidați au obținut nota 10.

 

·       În 22 de școli, promovabilitate 100%

 

În 22 de unități de învățământ sucevene procentul de promovare este de 100. În 167 unități de învățământ procentul de promovare este între 50 - 99. În alte 26 unități de învățământ procentul de promovare este mai mic de 50, dintre care, în 3 unități de învățământ, cu 22 de elevi înscriși la examen, nici un candidat nu a obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

 

·       Ministrul Educației: „Avem mai puține note sub 5 decât anul trecut. Este cel mai mare procent de promovare din ultimii 3 ani”

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat marți, după afișarea rezultatelor, conform ww.digi24.ro, că „Este primul an în care structura subiectelor a fost asemănătoare cu a celor de la Evaluarea PISA. Pentru nivelul de departajare, pentru note de 10, sunt subiecte mai dificile anul acesta. Este normal să fie așa, aceasta este gândirea unei evaluări corecte. Apreciez ca fiind foarte bun rezultatul de anul acesta, în raport cu condițiile date. Sunt 467 de note de 10 la Limba Română, de zece ori mai puține decât anul trecut și 1439 de note de 10 la matematică, jumătate față de 2020. (...) Avem mai puține note sub 5 decât anul trecut. Este cel mai mare procent de promovare din ultimii 3 ani”. Sorin Cîmpeanu a precizat pentru aceeași sursă că este un lucru bun că sunt mai puține note maxime, pentru că o „inflație a notelor de 10 nu face bine niciunui sistem de educație”. Ministrul Educației a mai completat că structura subiectelor a fost schimbată anul acesta, „pentru a putea fi eliminat subiectivismul”, iar „notele de 9 au crescut semnificativ, în timp ce 10 a rămas pentru elite”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80% dintre elevii suceveni au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 80% dintre elevii suceveni au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei