Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 149 (7761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV a susținut ca noul an universitar să se deschidă cu prezența fizică la cursuri

Marţi, 29 Iunie 2021 (15:13:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a susținut ca noul an universitar să se deschidă cu prezența fizică la cursuri a studenților și profesorilor. Acest lucru s-a întâmplat cu ocazia reuniunii Consiliului Național al Rectorilor (CNR), acțiune care s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în perioada 25-27 iunie. Prezent la ședință, Valentin Popa, rectorul USV, spune că a fost un fervent susținător al revenirii la normalitate. ”Am susținut puternic deschiderea anului universitar 2021-2022 în condiții de normalitate. Este un aspect pe care l-am adoptat deja în Senatul USV, ceea ce arată că ne dorim ca studenții și profesorii să-și reia activitatea în condițiile de dinainte de pandemie. Sunt universități care din teamă excesivă organizează și acum cursuri online, dar noi credem că dacă regulile sanitare sunt respectate se pot relua toate activitățile în condiții normale”, a arătat rectorul Valentin Popa.

Un punct de vedere pe această temă a fost transmis de CNR: „În condițiile în care majoritatea universităților și-au exprimat intenția de a deschide anul universitar, cu prezența fizică a studenților, CNR apreciază că resursele financiare necesare pentru respectarea standardelor igienico-sanitare, dar și cele necesare asigurării accesului la educație, ating valori foarte mari. În acest context CNR solicită Guvernului să acorde atenție finanțării universităților în anul universitar 2021 – 2022. Plenul CNR salută includerea universităților românești în Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR), dar își exprimă îngrijorarea cu privire la sumele relativ reduse alocate învățământului superior din România, aceste sume fiind incluse ca urmare a insistențelor CNR și ale Ministerului Educației. De asemenea, CNR constată cu surprindere faptul că mecanismele de finanțare prevăzute în PNRR limitează participarea universităților ca partener al operatorilor economici și/sau al autorităților publice locale și central”, se precizează în comunicat.

De asemenea, „având în vedere experiența trecută și faptul că autoritățile au avut multiple ezitări și incoerențe cu privire la adoptarea cadrului normativ necesar desfășurării în bune condiții a anului universitar”, CNR solicită autorităților, în special Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, să adopte legislația sanitară necesară astfel încât anul universitar 2021- 2022 să se poată desfășura în condiții optime în orice variantă epidemiologică.

Tot în urma ședinței de la Cluj, Consiliul Național al Rectorilor a recomandat membrilor comunității academice să se vaccineze anti-COVID-19.

„Ținând cont de experiența câștigată de către universități în perioada de pandemie, CNR recomandă Ministerului Educației să prospecteze menținerea unor reglementări și practici de tip „blended learning” care s-au dovedit eficiente în această perioadă, cu respectarea autonomiei universitare. În contextul deciziei de a începe anul universitar „on-site”, CNR recomandă tuturor membrilor comunităților academice să se vaccineze în vederea reducerii atât a riscului de îmbolnăvire, cât și a riscului de a dezvolta o formă severă a bolii. Astfel, vor fi create condițiile pentru redeschiderea campusurilor universitare și înlesnirea liberei circulații”, se mai arată în comunicatul CNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV a susținut ca noul an universitar să se deschidă cu prezența fizică la cursuri.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
USV a susținut ca noul an universitar să se deschidă cu prezența fizică la cursuri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei