Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 149 (7761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explicații

„Misterul” deceselor de Covid-19 neraportate de DSP Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corectarea numărului de decese ale persoanelor care au fost diagnosticate cu Covid-19, efectuată zilnic, începând cu data de 28 mai a.c., de Institutul Național de Sănătate Publică, a adus de trei ori județul Suceava pe lista județelor în care s-au făcut corecții, în 5, 17 și 25 iunie a.c.. Aceste „actualizări” au alimentat speculațiile referitoare la ascunderea, de către autorități, a numărului real de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu Covid. Buletinul de presă transmis în fiecare zi de Grupul de Comunicare Strategică nu precizează pentru fiecare județ în parte nici numărul deceselor, nici perioada în care s-au petrecut, ci transmite numărul total din fiecare lună și enumeră județele pentru care s-au făcut actualizări. „În intervalul 24.06.2021 (10:00) – 25.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 140 de decese (70 de bărbați și 70 de femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Călărași Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vâlcea. 133 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate. Astfel, un deces s-a produs în luna iulie 2020, trei au avut loc în septembrie 2020, 20 în octombrie 2020, 30 în noiembrie 2020, 24 în decembrie 2020, 19 în ianuarie 2021, 14 în februarie 2021, 13 în martie 2021, 8 în aprilie 2021 și 1 în mai 2021 în județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Călărași, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Vaslui și Vâlcea”, se arată în buletinul de presă din 25 iunie a.c., transmis de GCS.

 

„DSP Suceava nu are neconcordanțe”

Ca urmare, pentru județul Suceava am solicitat informații de la Direcția de Sănătate Publică. Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că este vorba despre două persoane cu domiciliul în județul Suceava, care au murit în spitale din alte județe din țară. Cele două decese au fost raportate la momentul când au avut loc, de către spitalele în care pacienții au fost internați, iar ulterior au fost alocate județului în care aceștia aveau domiciliul. „DSP Suceava nu are neconcordanțe. La momentul actual sunt 1.217 decese în județ și 1.219 de decese ale județului.  Adică doi suceveni au decedat în alte județe, decesele au fost raportate acolo ca deces Covid, iar INSP le distribuie la județul în care aveau domiciliul persoanele respective”, a explicat Gabriela Băncilă. Altfel spus, sunt persoane cu Covid decedate în județul Suceava și persoane cu Covid decedate din județul Suceava.

Cele mai multe astfel de situații au apărut în perioadele de vârf ale pandemiei, când secțiile ATI Covid ale spitalelor din țară au fost suprasolicitate și s-au făcut foarte multe transferuri de pacienți cu forme grave de Covid, între spitalele din țară, în funcție de locurile disponibile. Județul Suceava a fost atât în situația de a interna pacienți în stare gravă aduși din alte județe din țară, cât și de a transfera, din lipsă de locuri la ATI Covid, pacienți în stare gravă, la alte spitale din țară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Misterul” deceselor de Covid-19 neraportate de DSP Suceava.
 Vizualizări articol: 2424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
„Misterul” deceselor de Covid-19 neraportate de DSP Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei