Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 68 (7680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preot condamnat cu suspendare pentru accidentarea mortală a unui pieton

Marţi, 23 Martie 2021 (14:49:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un preot din Siret, trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după ce a acroșat mortal cu mașina un pieton pe E 85, pe raza comunei Grănicești, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la 1 an de închisoare, pedeapsa fiind suspendată condiționat, pe durata unui termen de încercare de doi ani.

Ioan Colban, preotul paroh de la Parohia ortodoxă „Sf. Constantin și Elena” din Siret, a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă. Judecătorii de la Rădăuți au considerat că pedeapsa trebuie suspendată condiționat, astfel că dacă nu se va modifica nimic la un eventual apel, preotul nu va face închisoare.

Accidentul cu final tragic s-a petrecut pe 20 mai 2019.

Ioan Colban, în vârstă de 54 de ani, din orașul Siret, aflat la volanul unui Volvo, s-a apropiat periculos de acostamentul din partea dreaptă a drumului, moment în care maşina l-a acroşat cu farul şi apoi cu oglinda pe pietonul Ioan Buliga, în vârstă de 61 de ani, localnic din Grăniceşti. Pietonul a fost proiectat violent pe podeţul din faţa unui imobil, suferind leziuni grave, care au condus după circa 30 de minute la deces. Şoferul a invocat că ar fi întors capul în partea din spate a autoturismului, având impresia că una din portiere este deschisă. Acesta ar fi fost momentul când maşina a intrat pe acostament.

Poliţiştii au ridicat urme de la locul impactului, stabilind dinamica accidentului şi împrejurările exacte în care s-a produs nenorocirea.
Preotul nu era băut și nu a avut alte circumstanțe agravante.

Judecătoria Rădăuți a mai decis ca soția și sora bărbatului accidentat să primească despăgubiri, de 25.000 de euro, respectiv 10.000 de euro. Totodată, instanța a respins acțiunile civile a nouă urmași care au cerut și ei daune morale. Este vorba de nepoți sau cumnați ai bărbatului mort în accident. De precizat că și această latură civilă nu este definitivă și poate fi contestată la instanța superioară.

Până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată, inculpatul se bucură încă de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preot condamnat cu suspendare pentru accidentarea mortală a unui pieton.
 Vizualizări articol: 2502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preot condamnat cu suspendare pentru accidentarea mortală a unui pieton0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei