Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 68 (7680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Euro cu, Olimpiada fără!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimele câteva zile au adus din nou în prim-plan (dacă tot s-a împlinit anul de când ne-am mutat de pe Terra direct în iad!) discuţiile despre prezenţa sau lipsa spectatorilor de la competiţiile sportive. De data asta, era vorba despre cele două evenimente majore, deja amânate cu câte un an fiecare, tocmai din acest motiv: adică hai să le ducem din 2020 în 2021, că până atunci vom inventa şi vaccinul, şi tratamentul care să ne scape de apăsarea morţii sau doar a infectării cu virusul. Competiţiile despre care vorbim (a câta oară!?) sunt Jocurile Olimpice de Vară şi Campionatul European de Fotbal. Deşi au fost victimele pandemiei în egală măsură, iată că anul scurs de la luarea deciziilor de amânare a generat abordări diferite la cele două foruri responsabile (UEFA şi CIO), ceea ce vorbeşte de la sine despre starea de năucealăplanetară în care ne aflăm. Aparent, mai greu de gestionat ar fi Campionatul European de Fotbal, din moment ce el urmează să se desfăşoare în mai multe ţări, fiecare din ele având propriile reglementări sanitare, propriile grade de infectare, propriile măsuri de protecţie. Dovada că sunt greu de pus cap la cap a fost chiar meciul de Champions' League dintre Atletico Madrid şi Chelsea Londra, al cărui tur a avut loc la Bucureşti, deoarece Spania nu primeşte britanici (nici măcar sportivi, darămite spectatori!), în timp ce returul a avut loc la Londra, englezii permiţând accesul spaniolilor. Dar ceea ce e valabil azi, se poate schimba dramatic până mâine. Numai că UEFA presează ţările desemnate ca organizatoare, inclusiv România, să permită accesul spectatorilor pe stadioane, în caz contrar urmând să piardă dreptul de organizare! Mie mi se pare, în termeni academici, şantaj ordinar. Aş spune şi cum s-ar defini în termenii galeriilor de fotbal... numai că m-aţi considera derbedeu. Dar zău că s-ar cuveni! Îmi imaginez ce-o fi în sufletul lui Arafat, şi cum Şoşoaca ar putea deveni preşedinta comitetului de organizare! Pe lumea ailaltă, adică în partea cealaltă a planetei, în Japonia, s-a anunţat deja că Olimpiada va fi fără spectatori! Nu discuţii, nu dezbateri, negocieri, ameninţări ori şantaj ordinar! Nu. Nu ştiu cine era domnul ăla, dacă era de la CIO sau de la alt organism, dar a zis clar: Olimpiada fără spectatori!,iar cei 1 000 000 de cumpărători de bilete de până acum, sunt aşteptaţi să-şi revendice sumele cheltuite de acolo de unde le-au achiziţionat. În fond, ce ne pasă, din moment ce nici handbalistele nu ajung acolo!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Euro cu, Olimpiada fără!?.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Euro cu, Olimpiada fără!?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei