Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 66 (7678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Importanța organizării atelierelor creative pentru tineri, în vederea reducerii abandonului școlar

Duminică, 21 Martie 2021 (14:16:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară (ACDC) a organizat vineri, 19 martie, la sediul instituției, împreună cu Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, o întâlnire de management a proiectului SMART4YOUTH (Sprijin, Mobilitate și Artă pentru tinerii de peste graniță România-Ucraina 2SOFT/1.1/139), la care au fost abordate teme precum importanța atelierelor creative din cadrul proiectului pentru reducerea gradului de abandon școlar în rândul tinerilor implicați în proiect, schimbul de bune practici în contextul transfrontalier, serviciile suport pentru tineri și depășirea situației de risc prin educație și consiliere.

Cei implicați în acest proiect (SMART4YOUTH) spun că o colaborare transfrontalieră pentru sprijinirea tinerilor în vederea reducerii abandonului școlar ocupă un loc important în viziunea de viitor a celor două licee vocaționale și a celor două organizații neguvernamentale care implementează în prezent proiectul ce pune accentul pe impactul social asupra tinerilor din zona de frontieră Suceava și Cernăuți.

Întâlnirea a fost moderată de Vasile Gafiuc, președintele Asociației Consultanților în Dezvoltare Comunitară. Au vorbit și reprezentanți din partea partenerilor de proiect: Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, reprezentat de Constantin Tanasă, managerul de proiect, Liceul Vocațional de Artă, nr. 5 din Cernăuți, reprezentat de Nadiya Makushynska, manager de proiect, și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, reprezentat de Iurii Levchyk, președintele instituției de cultură.

 

Ateliere de creație, în lunile aprilie și mai 2021, în România și în Ucraina

Întâlnirea de management a avut ca subiect principal organizarea atelierelor de creație transfrontaliere care se vor desfășura în lunile aprilie și mai 2021, în România și în Ucraina, acestea având ca tematică: „Antreprenoriatul și oportunitățile de afaceri pentru tineri”, „Competențe digitale și necesitatea lor  într-o lume aflată în continuă digitalizare”, „Artă foto-video și aplicații practice în domenii precum marketing sau vânzări” și „Arta tradițională și dezvoltarea unor abilități practice”. Alături de membrii echipelor din proiect, la evenimentul de vineri a fost prezent și Mihai Mihaiescu, reprezentantul minorităților din cadrul Instituției Prefectului Județul Suceava.

Proiectul SMART4YOUTH este finanțat prin Programul Operațional Comun Romania-Ucraina 2014-2020, și are drept scop facilitarea cooperării instituțiilor educaționale în vederea creșterii  accesului la o educație de calitate pentru 200 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, care locuiesc în zona transfrontalieră, prin inițierea unor ateliere inovative de creație prin artă, fotografie și film și implicarea a doi parteneri din România (Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca și Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară) și doi parteneri din Ucraina (Liceul Vocațional de Artă, nr. 5, din Cernăuți, și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi).

Mai multe informații despre proiectul SMART4YOUTH puteți afla accesând pagina web a proiectului https://smart4youth.com/ și pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Smart4Youth/. Pentru mai multe întrebări, puteți lua legătura cu Ionuț-Marius Ruști, la adresa de e-mail smart4youth@gmail.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Importanța organizării atelierelor creative pentru tineri, în vederea reducerii abandonului școlar.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Importanța organizării atelierelor creative pentru tineri, în vederea reducerii abandonului școlar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei