Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2020 - Anul XXV, nr. 279 (7584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Noaptea Cercetătorilor”, într-o nouă ediție organizată de USV

Joi, 26 Noiembrie 2020 (13:35:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

”Noaptea Cercetătorilor Europeni”, care va avea loc pe 27 noiembrie, se pregătește să încânte și în acest an publicul cu știință, prin experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării, conferinţe captivante, jocuri și concursuri cu premii atrăgătoare. Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv și se adresează minților curioase de toate vârstele.

Aflați într-un context deosebit, anul acesta evenimentele se desfășoară în laboratoarele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și online, pe Facebook, la www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorSuceavaîn zilele de vineri și sâmbătă, participarea la toate activitățile fiind gratuită.

Acest eveniment atât de interesant și atractiv arată că cercetarea nu intră în izolare în 2020, astfel că și pentru programul acestei ediții, a VIII-a la Suceava, cei interesați pot intra în contact cu echipe de cercetare, organizații și companii care au pregătit activități dedicate publicului. Putem menționa aici câteva experimente interesante ce vor putea fi urmărite, între care experimentul cu Bobina Tesla, motoare speciale, actuatori solari și materiale cu memoria formei, prezentări ale direcțiilor de dezvoltare și de cercetare la nivel mondial, preocupări ale colectivelor de cercetare din universitatea suceveană, prezentări ale unor brevete de invenție ale tinerilor cercetători din țară și din Republica Moldova.

Intitulat sugestiv ”DOREMI-RO”, evenimentul face parte din seria de activități dedicate ”Anului Internațional al Sunetului”, o inițiativă globală gândită în scopul stimulării înţelegerii rolului important pe care îl joacă sunetul în toate domeniile vieții, de la știința sunetului și tehnologiile conexe, până la vorbire, muzică și sunete creative.

În cadrul Uniunii Europene, ”Noaptea Cercetătorilor Europeni” se înscrie în seria acțiunilor Marie Sklodowska Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Promovat de Comisia Europeană, proiectul ”DOREMI-RO” este coordonat în România de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și se va organiza simultan în peste 30 de orașe, dintre care București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Sibiu. Evenimentul Noaptea cercetătorilor de la Suceava este organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Informații suplimentare și programul complet pot fi obținute pe www.noapteacercetatorilor.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Noaptea Cercetătorilor”, într-o nouă ediție organizată de USV.
 Vizualizări articol: 1112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Noaptea Cercetătorilor”, într-o nouă ediție organizată de USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei