Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2020 - Anul XXV, nr. 279 (7584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 700 de elevi și profesori de la Școala „Miron Costin”, implicați în activități ce au avut ca temă „Educația Globală”

Joi, 26 Noiembrie 2020 (11:51:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 700 de elevi și profesori de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava s-au implicat, în perioada 16-22 noiembrie 2020, în activități ce au avut ca temă „Educația Globală”. În acest fel, elevii și cadrele didactice au marcat Săptămâna Educației Globale, cu scopul de a dezvolta o comunitate de învățare în care se încurajează cooperarea, toleranța și în care să se dezvolte abilități pentru o cetățenie globală participativă.

Printre profesorii implicați în activități se numără: Adrobotoaei Elena – consilier educativ, Apetrei Daniela – consilier școlar, Caliniuc Adriana, Palaghianu Lavinia Ocsana, Câmpan Adriana, Buțerchi Rodica, Cucu Ancuța, Tănăsan Luminița, Leonte Mariana).

„Uniți prin toleranță” a fost tema uneia dintre acțiunile susținute la nivelul întregii școli, cu implicarea Consiliului Școlar al Elevilor. Pe lângă postere și mesaje pe această temă, elevii au compus la nivelul claselor Imnul Toleranței și a existat o competiție pentru cel mai bun text, cu cel mai profund mesaj.

Elevii au conștientizat cât este de importantă implicarea pentru a produce o schimbare în jurul lor. „Unul dintre obiective a fost conștientizarea rolului nostru de cetățeni într-o lume globalizată. În cadrul concursul interșcolar Imnul Toleranței au fost obținute următoarele premii: Premiul de excelentă: clasa a VI-a F; Locul I: clasa a V-a B; Locul II: clasele a V-a A, a VI-a B și a VII-a D; Locul III: clasele a VI-a A și a VII-a B”, a spus consilier educativ prof. Adrobotoaei Elena.

 

·        Interculturalitate

 

O altă activitate, „Nu-i rău să fii diferit!”, s-a derulat la nivelul clasei pregătitoare D, având ca scop acceptarea diferențelor și conștientizarea faptului că nu este rău să fii deosebit. Elevii au ascultat povestea „Rățușca cea urâtă” de H. Cr. Andersen, din care au învățat să nu trateze oamenii diferit, doar pentru că arată diferit, și au derulat o activitate având ca suport povestea „Elefantul Elmer” de David McKee. Ideile celor mici s-au concretizat în desene și colaje.

„No Bullying – vrem o școală a prieteniei” s-a desfășurat la clasa a VII-a D, pornind de la obiectivele campaniei.

„Lecția de interculturalitatea fost o activitate desfășurată la clasa a VII-a B, concretizată prin scurte clipuri făcute de elevi. Pași spre o lume mai bună a fost o activitate, tot la clasa pregătitoare D, la care cei mici învață cum să fie implicați și conștienți de ceea ce este în jurul lor. Reușita activității, zâmbetul apărut pe fața lor, au demonstrat că pas cu pas putem reuși orice! Chiar dacă sunt mici pot să contribuie la realizarea unei lumi mai bune dacă au pașii potriviți; Drepturi și responsabilități în lumea copiilor (UNICEF) a fost o altă activitate dedicată drepturilor copiilor (UNICEF), la nivelul claselor a V-a, cu participarea Consiliului Școlar al Elevilor și dezbateri pe marginea prezentărilor ppt la clasa a II-a despre importanța drepturilor și responsabilităților elevilor”, a explicat prof. înv. primar Palaghianu Lavinia Ocsana. Filmul cu materiale realizate de elevi se poate urmări aici: https://www.facebook.com/101859221198367/videos/418193599186154.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 700 de elevi și profesori de la Școala „Miron Costin”, implicați în activități ce au avut ca temă „Educația Globală”.
 Vizualizări articol: 1575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 700 de elevi și profesori de la Școala „Miron Costin”, implicați în activități ce au avut ca temă „Educația Globală”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei