Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 nov 2020 - Anul XXV, nr. 264 (7569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Arhiepiscopia Sucevei îi solicită liderului PPU-SL, Daniel Ionașcu, să retragă un clip electoral filmat la mormântul lui Ștefan cel Mare

Luni, 9 Noiembrie 2020 (15:07:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților îi solicită liderului Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Daniel Ionașcu, să retragă un clip electoral filmat la mormântul lui Ștefan cel Mare de la Mănăstirea Putna. Daniel Ionașcu se află pe prima poziție pe lista PPU-SL Suceava pentru Senatul României, iar clipul electoral filmat la Putna a fost publicat deja pe pagina de socializare a acestuia. Liderul PPU-SL a ținut în mod special să-și lanseze candidatura de la mormântul lui Ștefan cel Mare. „Dragi suceveni, dragi bucovineni. Vă mulțumesc din suflet pentru multele mesaje de îndemn și de încurajare de a candida pentru Suceava și pentru suceveni în Parlamentul României. Este pentru mine o mare onoare, o mare cinste, o mare datorie, care mă obligă. Tocmai de aceea, de aici, de la mormântul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, domul Moldovei, am înțeles să trag clopotul deșteptării noastre naționale pentru credința noastră, pentru unitatea noastră de neam și țară, pentru dreptate, pentru fiecare român. Așa să ne ajute Dumnezeu. Dumnezeu să binecuvânteze Bucovina! Dumnezeu să binecuvânteze Suceava! Dumnezeu să binecuvânteze România!”, spune Daniel Ionașcu.

Apariția acestui clip electoral nu a rămas neobservată de conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care i-a solicitat lui Daniel Ionașcu să retragă filmul.

Într-un comunicat semnat de arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se amintește faptul că din dorinţa de a face cât mai clară atitudinea Bisericii Ortodoxe Române faţă de viaţa politică şi campaniile electorale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a făcut o serie de precizări cu privire la acest aspect. Astfel, ÎPS Calinic a arătat că în conformitate cu Sfintele Canoane, arhiereului, preotului, diaconului, monahului şi monahiei din Biserica Ortodoxă Română le este interzis să facă politică partinică, să fie membri ai unui partid politic, să candideze la alegerile parlamentare sau locale, să participe la campanii electorale şi să ocupe funcţii de demnitar sau înalt funcţionar public la nivel central sau local. De asemenea, înaltul ierarh a spus că Sfântul Sinod reînnoieşte apelul său către liderii partidelor politice din România de a nu permite recrutarea de membri din rândurile clerului şi nici folosirea în scopuri politice a persoanelor, spaţiilor, slujbelor şi însemnelor bisericeşti. „Sfântul Sinod reaminteşte faptul că Biserica Ortodoxă Română nu susţine vreun partid politic sau vreo ideologie politică, însă îndeamnă pe toţi cetăţenii să-i aleagă pe acei candidaţi care arată credinţă în Dumnezeu şi responsabilitate faţă de comunitate, apără şi susţin demnitatea vieţii umane, a familiei tradiţionale şi promovează educaţia şcolară integrală care îmbină cunoaşterea intelectuală cu formarea morală şi spirituală”, a mai transmis arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. 

Nu în ultimul rând, ÎPS Calinic a spus că având în vedere toate aspectele menționate anterior, Mănăstirea Putna a respectat și respectă pe deplin hotărârea menționată și nu este implicată în nici un fel în nici o campanie electorală. În final, înaltul ierarh precizează că Daniel Ionașcu va fi înștiințat că nu poate folosi în scop electoral imagini cu Mănăstirea Putna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia Sucevei îi solicită liderului PPU-SL, Daniel Ionașcu, să retragă un clip electoral filmat la mormântul lui Ștefan cel Mare.
 Vizualizări articol: 2745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arhiepiscopia Sucevei îi solicită liderului PPU-SL, Daniel Ionașcu, să retragă un clip electoral filmat la mormântul lui Ștefan cel Mare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei