Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2020 - Anul XXV, nr. 240 (7545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

2.000 de cărți au ajuns în școlile sucevene, în cadrul proiectului „Școala – pridvorul Cerului, biblioteca deschisă din curtea școlii”

Luni, 12 Octombrie 2020 (13:10:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

2.000 de cărți au ajuns la sfârșitul săptămânii trecute în mai multe școli sucevene, școli-pilot în cadrul proiectului „Școala – pridvorul Cerului, biblioteca deschisă din curtea școlii”, proiect lansat recent de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea și susținerea ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Și astfel o zi mohorâtă de sâmbătă, 10 octombrie, s-a transformat într-o „memorabilă zi de sâmbătă”, după cum a spus prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar de specialitate, care a pornit prin județ cu caravana proiectului „Școala – pridvorul Cerului, biblioteca deschisă din curtea școlii”, oferind primele 2.000 de cărți școlilor-pilot. „Mi-a plăcut și mi-a fost bucurie și împlinire să bat din poartă-n poartă. Sâmbăta mea! Un timp ce se visează înveșnicit. Oameni-lumină ce știu că fiecare carte citită te leagă cu fire nevăzute de un întreg univers. Și gândul nostru stăruitor: Citește și tu!”, a spus inspectorul școlar Daniela Ceredeev. 

Datorită proiectului „Școala – pridvorul Cerului, biblioteca deschisă din curtea școlii”, în cinci școli din județ există câte o bibliotecă deschisă, ce n-are nevoie de bibliotecar, pentru că fondul de carte, preponderent cu conținut religios, va fi accesibil necondiționat și permanent copiilor.

Proiectul „Școala – pridvorul Cerului, biblioteca deschisă din curtea școlii” a fost lansat la Suceava de Ziua Mondială a Educației, atunci când profesori din școlile sucevene, preoți coordonatori ai unor multiplicabile parteneriate Școală-Biserică, dar și copii și tineri „pentru care ora de religie e descoperire și bucurie” s-au alăturat la cea dintâi ediție a Forumului județean al profesorilor de religie, ce a avut ca temă „Pastorația copiilor – misiune și vocație”. Evenimentul a avut loc în Sala de conferințe a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. „Ne-a fost un spațiu numai potrivit pentru împărtășire. De împreună-învățare, de reafirmare a unor valori dintre cele ce nu trec, de asumare a unei misiuni ce nu e de fiecare dată dintre cele mai facile și are încercările și poticnelile ei, de redescoperire și redimensionare a motivației de a ne împlini vocația”, a concluzionat inspectorul școlar pentru religie Daniela Ceredeev.

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.000 de cărți au ajuns în școlile sucevene, în cadrul proiectului „Școala – pridvorul Cerului, biblioteca deschisă din curtea școlii”.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.000 de cărți au ajuns în școlile sucevene, în cadrul proiectului „Școala – pridvorul Cerului, biblioteca deschisă din curtea școlii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei