Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2020 - Anul XXV, nr. 240 (7545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colegiul de Artă Suceava și Școala „Al. Ioan Cuza” Fălticeni trec pe scenariul roșu

Luni, 12 Octombrie 2020 (18:49:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava și Școala Gimnazială „Al. Ioan Cuza” Fălticeni au solicitat și au primit aprobarea pentru ca în următoarele două săptămâni să funcționeze în scenariul roșu, după depistarea mai multor cazuri de infectare cu SARS-CoV2.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, luni, că la Colegiul de Artă sunt trei elevi depistați pozitivi, dintre care doi provin de la Fundația FARA, iar la școala din Fălticeni sunt patru profesori, inclusiv directorul instituției. Unul dintre profesori a fost depistat pozitiv săptămâna trecută, iar trei acum. Una dintre profesoarele infectate predă și la Școala „Ion Irimescu” Fălticeni.

Directoarea Școlii Gimnaziale „Al. Ioan Cuza” Fălticeni, Daniela Ilincăi, a declarat că trei dintre profesorii confirmați pozitiv la COVID-19 sunt navetiști și este posibil să fi luat virusul dintr-un mijloc de transport. „Încă de săptămâna trecută, de miercuri, am solicitat și ni s-a aprobat trecerea la scenariul roșu, învățământ doar online. Noi avem în școală 530 de elevi”, ne-a spus șefa instituției de învățământ din Fălticeni. Toți cei patru profesori sunt în izolare la domiciliu și se simt relativ bine.

La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, cei 978 de elevi vor trece, începând de marți, 13 octombrie, la învățământ exclusiv online. Directoarea Colegiului de Artă, prof. Alexandra Bejinaru, ne-a spus că cinci elevi recent depistați pozitivi sunt din clase diferite. În afară de cei doi elevi de la Fundația FARA, ceilalți trei elevi s-au infectat cu SARS-CoV-2 din familie, după ce unul sau ambii părinți au fost depistați pozitiv la Covid-19. „Nici un elev nu s-a infectat din școală. Și cadrele didactice au în familie persoane bolnave de Covid. Astfel, și-au făcut testul și au ieșit și ele pozitivi. Încă nu știm cât timp o să avem scenariul roșu. Deocamdată, am anunțat elevii că de marți vor face învățământ online”, a completat directoarea Alexandra Bejinaru.

De asemenea, Gabriela Băncilă a spus că au mai fost depistați pozitivi patru elevi de la Liceul Sportiv Suceava, dintre care trei sunt de la FARA, o elevă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, sora uneia dintre elevele pozitive de la Colegiul de Artă, un elev de la Școala Specială din Burdujeni, un elev de la Colegiul Alimentar, ambii de la Fundația FARA, și o elevă de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc. În afara elevei de la Colegiul Militar, toți copiii sunt simptomatici, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP. Eleva de la Militar este asimptomatică, fiind depistată la testarea periodică practicată de liceu. În total, de la FARA sunt confirmați pozitivi 12 elevi.

În rândul personalului nedidactic, au fost depistați pozitivi o contabilă de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, secretara de la Școala Gimnazială Grănicești și un șofer de la Școala Specială Profesională Câmpulung Moldovenesc.

De la începerea școlii până acum, au fost identificați pozitivi 30 de școlari și preșcolari, 74 de cadre didactice, 15 persoane din rândul personalului nedidactic și 10 studenți, dintre care 5 la USV și 5 la alte universități din țară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul de Artă Suceava și Școala „Al. Ioan Cuza” Fălticeni trec pe scenariul roșu.
 Vizualizări articol: 3520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul de Artă Suceava și Școala „Al. Ioan Cuza” Fălticeni trec pe scenariul roșu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei