Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2020 - Anul XXV, nr. 124 (7429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zeci de constructori și service-uri auto au fost amendate de ITM Suceava într-o acțiune de depistare a muncii la negru

Vineri, 29 Mai 2020 (12:14:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva zeci de constructori și service-uri auto din județ au fost amendate de ITM Suceava într-o acțiune de depistare a cazurilor de muncă nedeclarată. Șeful ITM Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că verificările au avut loc în perioada 18 – 23 mai 2020, în cadrul unei campanii naționale pentru depistarea muncitorilor fără forme legale la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile construcții și întreținerea și repararea autovehiculelor. Romeo Butnariu a spus că în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 68 de controale, în urma cărora s-au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 120.500 de lei.

Romeo Butnariu a spus că în total au fost depistate opt persoane care desfășurau muncă nedeclarată, din care două ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității. De asemenea, două persoane nu aveau contracte individuale de muncă, iar alte două erau la serviciu în perioada în care aveau contractele individuale de muncă suspendate. Șeful ITM Suceava a arătat că pentru muncă nedeclarată au fost sancționați  șase angajatori, iar pentru deficiențele constatate au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 60.000 de lei.

El a explicat că printre deficiențele constatate la angajatorii verificați se numără primirea la muncă a persoanelor fără încheierea contractului individual de muncă anterior începerii activității sau în perioada în care acestea au contractul individual de muncă suspendat; neeliberarea adeverințelor la încetarea raportului de muncă, nerespectarea repausului săptămânal sau  neevidențierea timpului de muncă prestat de salariați.

De asemenea, Romeo Butnariu a mai spus că în domeniul securității și sănătății în muncă au fost verificați 27 de angajatori cu 711 lucrători, fiind sancționate 23 de firme. Pentru deficiențele constatate în acest domeniu au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, dintre care două amenzi  în valoare de 11.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de constructori și service-uri auto au fost amendate de ITM Suceava într-o acțiune de depistare a muncii la negru.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de constructori și service-uri auto au fost amendate de ITM Suceava într-o acțiune de depistare a muncii la negru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei