Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2020 - Anul XXV, nr. 124 (7429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Siguranță

37 de camere video vor monitoriza punctele de colectare a deșeurilor din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modul în care se depozitează gunoiul la punctele moderne de colectare a deșeurilor amenajate în municipiul Suceava va fi supravegheat cu camere video, iar în baza imaginilor respective vor fi aplicate și amenzi celor care nu respectă regulile și produc mizerie sau afectează imaginea orașului.

Măsura, inițiată de viceprimarul Lucian Harșovschi, va fi pusă în aplicare cât de curând, după ce proiectul de hotărâre prin care s-au stabilit indicatorii tehnico-economici ai investiției, studiul de fezabilitate și locațiile unde să fie amplasate a fost aprobat în cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri.

“Sunt fel de fel de probleme cu aceste puncte de colectare, de la amplasarea lor până la modul în care unii dintre noi înțeleg să depoziteze aceste deșeuri. Până acum s-a mers pe vorba bună și mai puțin pe amenzi, pentru că operatorul mai are de montat 6 astfel de puncte de colectare și finalizează toate cele 200 care trebuiau amplasate până la finele anului. Pentru ca acest proiect să fie eficient și fiabil trebuie să ne implicăm toți. Într-o primă fază instalăm 37 de camere video în 29 de locații de colectare a deșeurilor și ne bazăm și pe spiritul civic al sucevenilor să identificăm persoanele iresponsabile, care nu respectă regulile de depozitare”, a precizat  Lucian Harșovschi.

Astfel, introducerea noului sistem de colectare a deșeurilor menajere în municipiul Suceava, cu 100 de puncte de colectare îngropate și 100 semiîngropate, va fi completată în curând cu o nouă măsură, cea de supraveghere video a zonelor de depozitare “problematică”.

La această etapă s-a trecut după ce în prealabil au fost efectuate mai multe campanii de informare a populației cu privire la modul corespunzător de depozitare a deșeurilor.

„În acest fel vom putea monitoriza și interveni în timp real acolo unde se vor constata abateri de la legislația în vigoare, dar și ulterior, prin urmărirea imaginilor înregistrate. Camerele vor fi integrate în sistemul de supraveghere video existent în municipiul Suceava. Acest proiect are ca scop și responsabilizarea cetățenilor în ceea ce privește modul în care realizează colectarea selectivă”, a adăugat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Conform hotărârii de Consiliu Local, încă de la montarea primelor containere moderne, s-au semnalat numeroase furturi de deșeuri, în special reciclabile, cu producere de mizerie în jur, au fost și cazuri de distrugere, inclusiv prin incendiere, dar cele mai dese sunt cazurile de aruncare a deșeurilor pe lângă punctele de colectare, chiar dacă acestea sunt golite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 37 de camere video vor monitoriza punctele de colectare a deșeurilor din Suceava.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
37 de camere video vor monitoriza punctele de colectare a deșeurilor din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei