Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2020 - Anul XXV, nr. 124 (7429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Doar trei pacienți ai Centrului de Recuperare Neuropsihică Sasca Mică și patru de la Centrul din Costâna mai sunt pozitivi

Vineri, 29 Mai 2020 (14:06:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrele din județ pentru persoanele adulte cu handicap s-au confruntat în ultima perioadă cu focare de infectare cu COVID-19.

Situația pare să intre pe un făgaș normal: la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică sunt testate pozitiv doar trei persoane internate, iar la Centrul de la Costâna mai sunt infectate cu noul coronavirus patru persoane internate.

„La CRRN Sasca Mică, dacă la penultima testare au venit rezultate pozitive pentru 16 beneficiari (din cei 246 de beneficiari testați pozitiv, inițial), la momentul actual, au rămas doar 3 beneficiari testați pozitiv, conform ultimei testări. Toți beneficiarii au fost îngrijiți și monitorizați în cadrul centrului de către personalul medical instruit cu sprijinul DSP Suceava și al Spitalului Județean Suceava. În prezent, și beneficiarii care au fost  internați în spital, s-au vindecat și s-au reîntors în centru.

De asemenea, la CRRN Costâna, dacă la penultima testare au venit rezultate pozitive pentru 14 beneficiari (din cei  96 de beneficiari testați pozitiv, inițial) la momentul actual, au rămas doar 4 beneficiari testați pozitiv, conform ultimei testări”, anunță reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava.

La Costâna, la acest moment, persoanele internate în centru centrului sunt asimptomatice și se află în îngrijirea personalului medical din cadrul centrului, instruit cu sprijinul unui medic infecționist de la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Din cei 17 beneficiari care au prezentat simptome și au fost internați în spital, au rămas internați 6 beneficiari, care sunt în stare stabilă și ni s-a comunicat faptul că vor fi externați din spital după ce vor fi retestați și se vor negativa. Se menține permanent legătura cu spitalul în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar trei pacienți ai Centrului de Recuperare Neuropsihică Sasca Mică și patru de la Centrul din Costâna mai sunt pozitivi.
 Vizualizări articol: 1372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar trei pacienți ai Centrului de Recuperare Neuropsihică Sasca Mică și patru de la Centrul din Costâna mai sunt pozitivi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei