Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2020 - Anul XXV, nr. 86 (7391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu buletin și declarație pe propria răspundere, puteți duce părinților produse pentru masa de Paști

Luni, 13 Aprilie 2020 (14:16:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a transmis, luni, un comunicat de presă, prin care informează sucevenii în ce condiții pot merge la părinți pentru a le duce produse pentru sărbătorile pascale. „În cazul în care doriți să aveți grijă de cei dragi, de părinți, puteți merge să le duceți produce pentru masa de Paște având asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propia răspundere, în care veți bifa punctul 4, motive justificate, precum asistența  persoanelor vârstnice, bolnave”, se arată în comunicat.

        Autoritățile recomandă însă evitarea contactului direct sau apropiat cu persoanele în vârstă, amintind că  persoanele infectate cu noul coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.

În contextul sărbătorilor, Prefectura a venit și cu precizări cu privire la modul în care vă puteți achiziționa carnea de miel.

        Mieii sau produsele din carne de miel se achiziționează de la operatorii economici autorizați. Pentru deplasare trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor).

„Vă recomandăm să mergeți singuri, nu cu mai mulți membri ai familiei și să vă asigurați că agentul economic este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu. Nu uitați să cereți documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță sau factură”, subliniază Prefectura.  

În cazul în care doriți să achiziționați carne de miel de la o persoană de la care ați mai cumpărat și în anii anteriori și care o aduce la domiciliul dumneavoastră, asigurați-vă că aceasta poate veni, având în vedere restricțiile de circulație impuse pentru zona de carantină (municipiul Suceava și cele 8 comune limitrofe).

În cazul în care persoana are posibilitatea legală de a se deplasa, pentru deplasare aceasta trebuie să dețină asupra sa documentele necesare conform ordonanțelor militare și documentele de proveniență ale produselor și să poată emite bon fiscal, chitanță sau factură.

”Nu mai este posibilă deplasarea comercianților cu turmele de miei la intrarea în orașe/ municipii”, precizează comunicatul remis de Prefectură.

De asemenea, se reamintește că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage consecinţe de natură contravenţională sau penală şi că necunoaşterea legii nu exonerează cetățenii de răspundere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu buletin și declarație pe propria răspundere, puteți duce părinților produse pentru masa de Paști.
 Vizualizări articol: 2020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cu buletin și declarație pe propria răspundere, puteți duce părinților produse pentru masa de Paști5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei