Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2020 - Anul XXV, nr. 64 (7369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD Suceava vrea de la prefect să se implice urgent în alocarea banilor pentru deschiderea noului spital din Fălticeni

Miercuri, 18 Martie 2020 (14:29:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, a declarat, miercuri, că având în vedere situația deosebit de gravă referitoare la răspândirea coronavirusului COVID - 19, precum și decretarea stării de urgență pe teritoriul României, social-democrații îi solicită prefectului județului, Alexandru Moldovan, rezolvarea de urgență a problemei fondurilor necesare pentru deschiderea noului spital municipal din Fălticeni.

Ioan Stan a spus că fondurile sunt necesare pentru achiziționarea aparaturii medicale. „Este absurd ca în situația existentă la ora actuală pe teritoriul întregii țări să nu urgentăm deschiderea acestei unități spitalicești, mai cu seamă că au fost semnate deja acordurile cadru cu furnizorii pentru aceste achiziții. De aceea vă rugăm să nu precupețiți a face toate demersurile și eforturile pe lângă actualul guvern pentru ca banii respectivi să fie virați deîndată”, a declarat Ioan Stan.

El a mai adăugat că acest spital ar deservi aproximativ 150.000 de persoane, iar în contextul acestei epidemii reprezintă o soluție reală pentru carantinarea și tratarea celor care vor contracta coronavirusul COVID -19. Liderul PSD Suceava a mai spus că un eventual refuz al Guvernului actual de a finanța achiziționarea de aparatură pentru Spitalul municipal Fălticeni reprezintă în aceste circumstanțe o lipsă de responsabilitate și o nepăsare criminală la adresa locuitorilor județului Suceava. „Țineți cont că vârful epidemiei încă nu a fost atins și orice întârziere în alocarea sumei respective va reprezenta o mare pată pe obrazul autorităților. Menționăm că inclusiv primarul Cătălin Coman, în calitate de președinte al Comitetului Local de Situații de Urgență, a adresat o solicitare zilele acestea domnului Victor Sebastian Costache, ministrul Sănătății, în vederea soluționării urgente a acestei chestiuni”, i-a transmis Ioan Stan prefectului de Suceava. Liderul PSD Suceava a mai declarat că şi el i-a transmis o interpelare ministrului Sănătăţii cu privire la acordarea sumei necesare achiziționării de aparatură medicală pentru spitalul din Fălticeni, „interpelare la care acesta nici nu a catadicsit să răspundă”.

Ioan Stan consideră că în aceste momente critice, absolut toți parlamentarii suceveni trebuie să se implice în rezolvarea acestei probleme, fără a ține cont de culoarea politică. El a subliniat că această criză ar trebui „să-i scoată din letargie pe PNL-iști”, care până acum nu au făcut nimic altceva decât să critice lucrurile bune făcute de PSD, dar nu au făcut nimic pentru a le duce mai departe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava vrea de la prefect să se implice urgent în alocarea banilor pentru deschiderea noului spital din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava vrea de la prefect să se implice urgent în alocarea banilor pentru deschiderea noului spital din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei