Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2020 - Anul XXV, nr. 64 (7369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Maculator de învățare alternativă” pentru copii și tineri din toată țara

Miercuri, 18 Martie 2020 (11:10:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Liceului Tehnologic ”Vasile Cocea”, profesoara Daniela Ceredeev, vine cu o nouă provocare pentru copii și tineri din toată țara. Este vorba de proiectul „Maculator de învățare alternativă”, care poate fi un caiet, un carnețel sau o agendă drăguță, sau pagini din jurnalul secret al fiecărui elev, sau file dintr-un portofoliu, cu care copilul/tânărul se împrietenește în fiecare zi.

„Va fi un maculator ce te va pune pe tine în valoare. Asemeni unui joc strategic în care tu vei putea fi în același timp: arhitect, pentru că tu vei gândi structura și numărul pieselor ce vor compune maculatorul și dimensiunea și complexitatea lor (și poți alege: jurnal de lectură; diagrama performanței – științe; file de calendar național/internațional/UNESCO; portret biografic; harta caselor memoriale din județul tău, din regiunea ta sau din țară; caligrame; pagini de dicționar; jocuri, rebus, palindrom, aritmogrif, benzi desenate și câte alte-cele!); designer, deoarece fiecare filă va purta amprenta creativității (citește personalității!) tale; și ce amprentă mai elocventă ai putea găsi decât scrisul tău atent ortografiat (maculatorul se scrie de mână); strateg, fiindcă tu vei decide ritmul în care maculatorul tău va fi pregătit pentru momentul lansării în Galeria maculatoarelor de învățare alternativă și vei și putea concura la categoria <complexitate>; jurnalist sau PR entuziast, pregătit să povestească lumii despre reușitele sale; artist, ce-și dovedește măiestria de a transpune gânduri și emoții și sentimente și idei în forme inedite și-n culoare; și, nu în cele din urmă, agent creativ și voluntar și inovativ de schimbare”, sunt câteva indicii care pot să vă ajute să realizați un „maculator” creativ.

 

„Maculatorul tău va putea deveni peste câțiva ani o poveste”

Profesoara Daniela Ceredeev le propune elevilor, în această vacanță prelungită, o învățare-schimbare. „Ai putea să începi chiar de azi. Sau de mâine. Sau din clipa în care vei simți nevoia să ne mai scrii despre tine și despre ceea ce-ți place și despre ceea ce vorbește lumii despre viitorul ce se ascunde și-n tine! Dar nu uita să-i anunți și pe părinții tăi și pe profesorul tău preferat despre intențiile tale. Te rog nu amâna prea mult! Maculatorul tău va putea deveni peste câțiva ani o poveste. Poveste de copil arhitect al devenirii sale”, a completat prof. Daniela Ceredeev.

Elevii din toată țara pot trimite „poveștile”, imagini-mărturie ale operei lor, pe e-mail: concurs.citestesitu@gmail.com. Autorii celor mai bune imagini-mărturie vor fi premiaţi.

Dacă încă nu v-am convins, închei cu mesajul prof. Daniela Ceredeev: „Copile drag, din oricare parte de țară, iată că s-a îndepărtat pentru încă o vreme ziua în care ne vom putea întoarce în școală! Aș vrea să știi că tuturor ne e dor și că fiecare dintre aceste zile vine cu o nouă provocare pentru fiecare dintre noi. Și pentru că tocmai am scris cuvântul fermecat, am și pentru tine și pentru prietenii tăi o nouă (și tare-mi doresc!) și motivantă provocare... Ce-ai spune de un Maculator de învățare alternativă?”. Răspundeți afirmativ provocării și fiți parte din proiectul educativ-creativ „Maculator de învățare alternativă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Maculator de învățare alternativă” pentru copii și tineri din toată țara.
 Vizualizări articol: 2037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Maculator de învățare alternativă” pentru copii și tineri din toată țara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei