Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2020 - Anul XXV, nr. 59 (7364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sindicate: Ministerul Educației trebuie să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru!

Joi, 12 Martie 2020 (11:54:48)

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că protejarea oamenilor în fața COVID-19, prin toate măsurile care pot fi dispuse, este obligatorie.

”Federația noastră solicită Ministerului Educației și Cercetării să dispună de urgență inspectorilor și directorilor să nu mai cheme angajații la lucru! În mai multe județe ale țării, directorii pun în pericol sănătatea personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic prin chemarea acestora în unitățile de învățământ. Toate școlile trebuie să fie dezinfectate în această perioadă, iar angajații trebuie să stea acasă. Se încalcă astfel drepturi constituționale ale acestor persoane prin impunerea forțată a prezenței acestora la lucru. Sunt mii de persoane angajate în învățământ, din întreaga țară, care sunt puse în pericol în acest moment, dar care pot pune în pericol și familiile acestora.  Deplasările în perioade de alertă crescută trebuie limitate.”

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ constantă faptul că recomandările Ministerului Educației și Cercetării referitoare la modul de lucru al unităților de învățământ pe perioada suspendării cursurilor școlare au fost interpretate diferit. În sute de unități de învățământ angajații – personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic – sunt chemați la lucru. Reamintim faptul că în data de 10 martie 2020, Ministerul Educației și Cercetării a transmis o notă către unitățile de învățământ, prin care se recomandă o serie de măsuri care trebuie luate de către conducerile unitățile de învățământ. ”Din păcate, sunt directori care nu sunt conștienți de gravitatea situației și au luat decizia total neinspirată și periculoasă de a-i chema pe angajați la școală. Este o lipsă de responsabilitate totală a acestor inspectori și directori, în condițiile în care la nivel național sunt dispuse de către autorități măsuri drastice!, a transmis preşedinte FSLI, Simion Hancescu.

FSLI solicită, de asemenea, Ministerului Educației și Cercetării să amâne toate acțiunile din calendarul concursului privind obținerea gradației de merit, având în vedere că, în conformitate cu prevederile acestui calendar, este nevoie de convocarea membrilor consiliului de administrație și a consiliilor profesorale, consilii care în anumite cazuri au peste 100 de cadre didactice în componență. Sunt încălcate astfel dispozițiile autorităților, iar Ministerul Educației și Cercetării trebuie să fie în acest moment radical în măsurile pe care le ia.

”Cerem totodată și amânarea etapelor privind mobilitatea personalului didactic de predare, respectiv restrângerea și pretranseferul, având în vedere că îndeplinirea criteriilor și condițiilor specifice implică și probe practice cu elevii, lucru imposibil de realizat”, a transmis FSLI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicate: Ministerul Educației trebuie să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru!.
 Vizualizări articol: 1903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicate: Ministerul Educației trebuie să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei