Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2020 - Anul XXV, nr. 59 (7364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


N-ar trebui resetat totul?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mod evident, sportul este şi el dat peste cap pe tot cuprinsul planetei, că doar v-a explicat Corleone cu ani buni în urmă ca "fotbalul e rupt din viaţă". Aşadar, nu doar fotbalul, ci tot ce înseamnă mişcare, atât în aer liber, cât şi în săli de toate dimensiunile, este dacă nu anulat, atunci amânat, iar în cele mai fericite cazuri se dispută fără spectatori, ceea ce este, indiscutabil, cea mai proastă soluţie. Plecând de la premisa obligatorie şi perfect valabilă că sportul este în primul rând spectacol, vine de la sine şi întrebarea: cum adică spectacol fără... spectatori!? Aici trebuie, caîn nenumărate alte situaţii, să sărim peste situaţia de la noi, unde fotbalul, dar şi destule alte sporturi, se joacă de parcă de ani întregi la noi este stare nu de urgenţă ori de necesitate, ci de-a dreptul de război. Adică cred că şi dv aţi avut prilejul, indiferent de sezon, să vedeţi în ecranul televizorului tribune în care era lume cam câtăar rămâne după un război mondial nuclear: iarna, vreo doi sau trei zgribuliţi, cu căciuloaiele trase peste urechi, tropăind ca să se-ncalzească, iar vara trei-patru transpiraţi (dintre care unul, cel puţin, în maieu, iar alţi doi în pielea goală), cu berea ieşindu-le prin pori, şi cam atât. Un meci, poate două, dintr-o etapă întreagă, adunăcâteva sute de oameni, iar alea de mare excepţie, adică panaramele de meciuri poreclite derby-uri, poate vreo două mii. Excepţia supremă se numeşte Craiova, dar la halul în care joacă în ultima vreme, tare mă tem că se aliniază şi acolo la media naţională. Aşadar, pentru noi, fotbalul fără spectatori este o a doua natură. Nasol cu adevărat e doar la ceilalţi, unde totul se socoteşte în zeci de mii. Aţi văzut/auzit ce sinistru era alaltăieri când se auzeau distinct aplauzele de pe banca aia de rezerve şi pe acest fundal vorbele antrenorului celorlalţi? Şi era, apară, Doamne!,ditamai meciul de Champions' League. Acum, când scriu, aştept derby-ul campionatului naţional de handbal feminin, tot fără spectatori, între două echipe de sferturi de finală tot de Champions' League. Totul e atât de sinistru încât mă întreb dacă nu ar trebui oprit în acest moment, rezultatele anulate, iar toate competiţiile să se reia din toamnă, când s-o mai potoli nebunia. De la zero, cu aceleaşi echipe care vara trecută începeau campionatele astea compromise acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului N-ar trebui resetat totul?.
 Vizualizări articol: 1389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
N-ar trebui resetat totul?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei