Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2020 - Anul XXV, nr. 59 (7364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevenţie coronavirus

Firmele sucevene trebuie să analizeze dacă pot să-şi lase angajaţii să lucreze de acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a transmis că în cursul zilei de miercuri au fost stabilite o serie de măsuri suplimentare în vederea combaterii noului coronavirus. Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că aceste măsuri au fost luate ca urmare a unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Alexandru Moldovan a precizat că în acest sens a fost transmisă o circulară către Camera de Comerț și Industrie Suceava cu privire la necesitatea de a disemina către agenții economici privați din județ hotărârile Comitetului Naţional şi ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă conform cărora aceștia trebuie să analizeze posibilitatea desfășurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, în temeiul dispozițiilor art. 108- 110 din Codul Muncii, coroborat cu art. 2 din Legea nr. 81/  2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

Moldovan a spus că şi primăriile din judeţ au primit adrese oficiale prin care s-a solicitat punerea în aplicare a prevederilor hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență referitoare la posibilitatea desfășurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, acolo unde este posibil. În baza noii hotărâri, toţi operatorii de transport rutier internațional, regulat, regulat special şi ocazional au fost notificaţi cu privire la obligația de a suspenda transportul rutier pentru toate cursele spre Italia și din Italia spre România, începând cu data de 10 martie şi până pe 31 martie 2020, ora 12.00. „În același timp au fost efectuate demersuri în scopul identificării, pe unități administrative, a persoanelor plecate în Italia, fiind înaintată în acest sens o adresă către Direcția Județeană de Statistică, precum și către toate primăriile din județul Suceava. Totodată s-a solicitat primăriilor să întreprindă toate demersurile necesare pentru informarea agenților economici din domeniul turismului, cu puncte de lucru în localitate, asupra necesității de a aduce la cunoștința clienților sau beneficiarilor toate riscurile asumate prin tranzitarea sau șederea în Italia, ca țară de destinație turistică. De asemenea, a fost solicitată, în regim de urgență, de la toate primăriile din județul Suceava o situație privind numărul persoanelor venite din Italia în ultimele 14 zile, indiferent de modul de călătorie, terestră, aeriană sau maritimă”, a declarat prefectul județului. El a amintit și de decizia de suspendare a cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației, dar şi de faptul că Universitatea Suceava a decis suspendarea până pe 1 aprilie 2020 a tuturor activităților didactice care implică întâlnirea față în față între cadrele didactice și studenți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele sucevene trebuie să analizeze dacă pot să-şi lase angajaţii să lucreze de acasă.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele sucevene trebuie să analizeze dacă pot să-şi lase angajaţii să lucreze de acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei