Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2020 - Anul XXV, nr. 26 (7331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiectele „Lecţia de 10” şi „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!”

Luni, 3 Februarie 2020 (14:43:28)

Muzeul Bucovinei, prin specialiştii Serviciului Cetatea de Scaun, derulează şi pe parcursul anului 2020 proiectele educaţionale menite să atragă cât mai mulţi copii la muzeu.

Proiectele „Lecţia de 10” şi „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!” au fost concepute din dorinţa de a apropia elevii de disciplina istorie în general, de istoria Moldovei şi a Cetăţii de Scaun în special. Locul încărcat de istorie, unde se desfăşoară aceste activităţi, interiorul Cetăţii de Scaun, Casa Custodelui, foişorul din parcul Cetăţii, aduce un plus în organizarea acestor proiecte educaţionale. 

Lecţiile de istorie din cadrul proiectului „Lecţia de 10” reprezintă ocazii de completare şi aprofundare a culturii generale şi a cunoştinţelor de istorie, acestea fiind prezentate într-o manieră interactivă, atractivă pentru elevi. Cadrele didactice care doresc să participe la acest proiect pot să aleagă una din cele 10 teme discutate în cadrul proiectului: voievozi, cetăţi din Moldova, ctitorii ştefaniene, dregătorii, arme medievale, domniţe, bătălii importante, atacurile asupra Cetăţii de Scaun, ţările vecine Moldovei medievale, Cetatea de Scaun.

Prin proiectul „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!” se doreşte stimularea apetitului copiilor pentru lectură, punând accent pe libera exprimare. În interiorul Casei Custodelui, se va amenaja o minibibliotecă cu cărţi de istorie pentru toate categoriile de vârstă. Aşadar, toţi cei care participă la această activitate vor găsi o carte pe gustul lor. Informaţiile citite din aceste cărţi vor fi apoi analizate de copii împreună cu muzeografii din cadrul Serviciului Cetatea de Scaun.

Aceste activităţi sunt destinate elevilor din clasele I-VIII, dar şi cei mai mici sunt bine-veniţi, informaţiile dar şi activităţile care completează partea teoretică fiind adaptate în funcţie de vârsta fiecărui grup.

Pentru informaţii suplimentare despre aceste activităţi, dar şi pentru înscrieri puteţi suna la numărul de telefon  0784 275 644 (Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectele „Lecţia de 10” şi „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!”.
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectele „Lecţia de 10” şi „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei