Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2020 - Anul XXV, nr. 15 (7320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autorităţile sanitare fac recomandări populaţiei referitoare la gripa aviară pentru a preveni eventuala transmitere la om

Marţi, 21 Ianuarie 2020 (14:24:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O informare sub titlul „Măsurile generale pentru populaţie privind gripa aviară” a fost transmisă, marţi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Informarea pare cel puţin curioasă, în condiţiile în care nu mai departe de săptămâna trecută autorităţile statului dădeau asigurări că „virusul nu afectează oamenii, neexistând risc de îmbolnăvire”.

Acum, autorităţile sanitare, de această dată, recomandă spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun, mai ales după contactul cu păsări; în lipsa apei şi a săpunului, se şterg mâinile cu alcool sanitar.

„Nu manipulaţi păsări moarte; supravegheaţi copiii, nu-i lăsaţi să se joace cu păsări moarte sau bolnave; cumpăraţi carne de pasăre, ouă şi produse din carne de pasăre numai din magazine autorizate; anunţaţi medicul veterinar de orice caz de îmbolnăvire sau moarte la păsări; acordaţi tot sprijinul personalului sanitar şi autorităţilor veterinare”, se arată în informarea transmisă de specialiştii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi ai DSP Suceava.

Recomandările medicilor vizează şi prepararea hranei: separaţi carnea crudă de cea prelucrată termic sau de alimentele care sunt gata preparate; nu folosiţi acelaşi cuţit sau instrument de tăiat pentru a pregăti carnea crudă şi alimentele care sunt gata preparate; spălaţi-vă pe mâini înainte, între şi după operaţiile de manipulare a alimentelor crude şi a celor prelucrate termic; nu puneţi carnea prelucrată termic pe aceeaşi farfurie sau suprafaţă pe care a fost aşezată înainte de a fi prelucrată termic; carnea de pasăre şi ouăle trebuie prelucrate termic timp îndelungat la temperatură corespunzătoare, deoarece virusurile gripale sunt distruse prin prelucrare termică la mai mult de 70°C; înainte de a manipula şi prelucra termic ouăle, spălaţi-le cu apă şi săpun, iar după aceea spălaţi-vă pe mâini tot cu apă şi săpun; nu folosiţi ouă fierte moi sau crude în alimente care nu vor fi prelucrate termic. După manipularea păsărilor sau ouălor crude, spălaţi-vă pe mâini şi spălaţi toate suprafeţele şi instrumentele folosite, atent, cu apă şi săpun.

Întrebată dacă au apărut informaţii noi în legătură cu posibila transmitere la om a virusului gripei aviare din focarele confirmate în România, dr. Liliana Grădinariu, încă director executiv al DSP Suceava la ora transmiterii acestei ştiri, a declarat că nu are deocamdată altfel de date şi apreciază, mai curând, că este o atenţionare preventivă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile sanitare fac recomandări populaţiei referitoare la gripa aviară pentru a preveni eventuala transmitere la om.
 Vizualizări articol: 1668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile sanitare fac recomandări populaţiei referitoare la gripa aviară pentru a preveni eventuala transmitere la om0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei