Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2020 - Anul XXV, nr. 15 (7320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Concluzii medico-legale

Câinii de la Clit - Arbore şi Sasca Mică au murit după ce au fost „îndopaţi” cu alice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concluziile autopsiilor efectuate pe cadavrele câinilor care au murit pe câmpurile dintre Clit şi Arbore, respectiv la Sasca Mică, arată că aceştia au fost „îndopaţi” cu alice şi nu aveau nici o şansă de a fi salvaţi. Din corpurile unora dintre animale s-au extras mai multe alice, iar unele plăgi penetrante au avut chiar şi 1 centimetru.

Alicele recoltate de experţii Laboratorului de Anatomie Patologică din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava de la câinii morţi pe câmpul dintre Clit şi Arbore au fost predate poliţiştilor de la Solca, în timp ce alicele recoltate de la câinii ucişi la Sasca Mică au fost predate Secţiei Rurale de Poliţie Mălini.

În ambele dosare se derulează cercetări „in rem”, adică pentru fapte, nu şi faţă de persoane, pentru infracţiunea de „uciderea animalelor cu intenţie, fără drept”, prevăzută de Legea 205/2004, privind protecţia animalelor.

De asemenea, s-a mai stabilit că nici unul dintre câinii împuşcaţi nu avea proprietar.

Reprezentanţii asociaţiilor de vânătoare spun că potrivit Legii 407/2006, orice câine care se află pe un fond de vânătoare poate fi împuşcat, respectând fireşte nişte reguli, cum ar fi aceea ca distanţa faţă de o locuinţă să nu fie mai mică de 200 de metri şi să nu se tragă în direcţia respectivă.

Pe 8 ianuarie 2020, Roxana Ciornei, reprezentanta Asociaţiei „Casa lui Patrocle”, a fost chemată la Clit, iar pe un câmp au fost găsiţi şase câini împuşcaţi. Toţi erau morţi şi cel mai probabil au fost împuşcaţi cu o zi mai devreme, când în zonă a fost organizată o partidă de vânătoare autorizată.

O săptămână mai târziu, la circa 500 de metri de Sasca Mică, tot pe un câmp, au fost găsite alte trei patrupede care prezentau plăgi prin împuşcare. În ambele cazuri au fost chemaţi la faţa locului experţi criminalişti, care au ridicat probe şi au fotografiat zona, totul fiind depus la dosarele instrumentate de poliţişti. Acestor probe li se adaugă cele transmise de DSVSA Suceava, aşa încât poliţiştilor le revine de acum sarcina de a-i descoperi pe vânătorii care au tras cu arma, iar dacă vor reuşit acest lucru vor trebui să stabilească dacă s-a înregistrat vreo încălcare de legislaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinii de la Clit - Arbore şi Sasca Mică au murit după ce au fost „îndopaţi” cu alice.
 Vizualizări articol: 1793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Câinii de la Clit - Arbore şi Sasca Mică au murit după ce au fost „îndopaţi” cu alice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei