Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 303 (7304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ultima sedinta din an

Majorarea prețului energiei termice, de la 1 ianuarie, aprobată de Consiliul Local Suceava

Luni, 30 Decembrie 2019 (13:04:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Costul total al energiei termice furnizate în sistemul centralizat din municipiul Suceava va fi de 480,18 lei cu TVA, de la 1 ianuarie 2020, dar populația va plăti tot 240 de lei/gigacalorie, ca și până acum, diferența urmând să fie acoperită din subvenția acordată de la bugetul local.

Decizia de modificare a prețului de transport, distribuție și furnizare a energiei termice, cu 15%, a fost luată în ședința de Consiliu Local de luni, 30 decembrie, cu 12 voturi pentru și 5 împotrivă.

Astfel, tariful de transport, distribuție și furnizare de către SC Thermonet SRL a fost majorat de la 180 de lei fără TVA la 207 lei, fără TVA.

„Prețul de transport, distribuție și furnizare a energiei termice, de 180 lei/Gcal (exclusiv T.V.A.) a rămas același timp de cinci ani, de la semnarea contractului de concesiune încheiat cu Thermonet S.R.L. Solicitarea de majorare a fost făcută de către Thermonet încă din luna iulie, dar nu a fost pusă în discuție până acum, deoarece nu exista avizul ANRE. Între timp a fost emis și avizul acestei autorități naționale, care spune că majorarea de tarif este justificată, ținând cont de inflație, scumpirea energiei electrice și scăderea numărului de consumatori. Cel mai important aspect - pentru suceveni, majorarea de tarif nu va fi resimțită în facturile la căldură și apă caldă, pentru că se acoperă integral din subvenția pe care o acordăm de la bugetul local”, a explicat primarul Ion Lungu, în calitate de inițiator al proiectului de HCL.

În aceste condiții, creșterea prețului total al energiei termice va fi resimțită în primul rând la bugetul local, de unde se vor aloca sume mai mari pentru subvenționarea căldurii și apei calde pentru populație, dar și la agenții economici, pentru care noul tarif de facturare va fi de 403,51 lei/gigacalorie, chiar de la 1 ianuarie 2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorarea prețului energiei termice, de la 1 ianuarie, aprobată de Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 2179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majorarea prețului energiei termice, de la 1 ianuarie, aprobată de Consiliul Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei