Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 303 (7304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fetele, profetele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La ora bilanţurilor de tot felul pentru anul 2019, aş remarca două, care au o anume legătură între ele. Cea mai bună sportivă a României este o jucătoare de tenis: Simona Halep a câştigat Wimbledonul. Cea mai bună sportivă a Canadei este o jucătoare de tenis: Bianca Andreescu a câştigat US Open.Ambele au învins-o în finală, în minimum de seturi, pe nimeni alta decât Serena Williams! Aşadar, o româncă este profet în ţara sa, în timp ce alta este profet în ţara de adopţie. Păi să tot fie ani din ăştia!

* * *

Când am făcut referire la bilanţul fotbalistic, săptămâna trecută, spuneam că portarul Ionuţ Radu a profitat de un fel de vid de calitate fotbalistică pentru a câştiga titlul de cel mai bun jucător al anului. Desigur, câte o urmă de calitate au mai lăsat unii pe ici, pe colo, problema e la constanţă. Pare că nici un fotbalist român nu joacă bine în mod constant. Să luăm, de pildă, cazul lui Dennis Man. Astă-vară n-a profitat deloc, dar absolut deloc de şansa turneului final de tineret: nici un gol, nici o pasă de gol! Ba chiar în meciul cu Germania am primit gol după o fază irosită de Man. A început apoi campania europeană cu FCSB, s-a accidentat, a revenit greu, ba chiar a trebuit să lupte pentru a redeveni titular. Iată-l însă decisiv în ultimele meciuri ale sezonului, ba chiar furnizând o adevărată capodoperă în victoria cu Craiova, un gol care va concura cu şanse, peste ani, la titlul de cel mai frumos gol al carierei sale. Şi nu împarte cu nimeni meritele pentru această reuşită, căci pasa a fost proastă, mingea ar fi ieşit în aut şi nimeni nu l-ar fi condamnat dacă nu alerga după ea. Man însă nu a renunţat, a agăţat-o la limită, apoi l-a ridiculizat în viteză pe Acka, şi-a deschis unghiul şi a finalizat cu scăriţă la scurt. Privită de olteni, faza i se poate imputa şi lui Acka, dar dacă ţii un astfel de fundaş în lot, ba chiar continui cu el titular, după ce a fost de atâtea ori protagonist negativ, îţi cam meriţi soarta.

La mulţi ani şi să avem cât mai multe motive de satisfacţie sportivă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetele, profetele.
 Vizualizări articol: 1789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fetele, profetele5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei