Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 303 (7304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bilanţ

Maşini în şanţ, blocaje în trafic şi intervenţii cu dificultate ale drumarilor, din cauza ninsorii şi a viscolului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Viscolul puternic din seara zilei de 28 decembrie a.c. a creat dificultăţi în activitatea de deszăpezire pe drumurile din judeţul Suceava. Conform unui comunicat de presă remis de purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Diana Găşpărel, în dimineaţa zilei de 29 decembrie a.c. au fost semnalate probleme pe sectoare de drum naţional expuse, unde viscolul puternic a făcut dificilă intervenţia utilajelor de deszăpezire, unele ajungând chiar în şanţ. În sectorul Ratoş, pe drumul naţional Suceava-Siret, nu s-a putut interveni eficient cu utilajele pentru deszăpezire din cauza viscolului, motiv pentru care participanţii la trafic au fost rugaţi să evite deplasarea pe această rută până când condiţiile meteo permit intervenţia pentru deszăpezire.

Pe DN 29 Salcea-Dumbrăveni au fost semnalate autovehicule care au derapat şi au ajuns în şanţ, la locul incidentului fiind prezente două echipaje de poliţie. Administratorul drumului a intervenit cu o freză şi după aproximativ o oră a fost reluată circulaţia. Din cauza faptului că nu s-a intervenit la timp şi au fost disfuncţionalităţi în deszăpezire pe DN 29 Suceava-Botoşani, Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Suceava a aplicat administratorului drumului o sancţiune contravenţională în valoare de 4.250 de lei.

În seara zilei de 28 decembrie, pe DN 2H Milişăuţi-Rădăuţi, în zona localităţii Gălăneşti, s-a produs blocarea căii rutiere din cauza unui tir care a derapat. Circulaţia a fost asigurată pe o bandă, un utilajul de deszăpezire fiind prezent în zonă pentru fluidizarea traficului pe ambele benzi.

Pe DN 29A, Suceava-Dorohoi, în zona Călugăreni circulaţia a fost îngreunată din cauza viscolului puternic.

 

Gheaţă şi circulaţie extrem de dificilă pe şoseaua de centură a Sucevei

Circulaţia auto pe şoseaua de centură a municipiului Suceava se derula ieri, la orele prânzului, extrem de dificil.

Din cauza faptului că s-a format un strat de gheaţă pe carosabil, tirurile, dar şi autoturismele au avut mari greutăţi în a se deplasa, în special între viaductul care traversează râul Suceava şi zona unde se construieşte Casa Corpului Didactic.

Şoferii reclamă că nu s-a împrăştiat suficient material antiderapant şi din acest motiv s-a format gheaţă.

 

La Muşeniţa a fost nevoie să se intervină pentru preluarea unor persoane ce trebuiau să ajungă pentru dializă la spital

Au fost sesizate probleme pe drumurile judeţene 178A Costâna-Todireşti şi 209D Costâna-Dărmăneşti, cu ieşire în DN 2, din cauza unui strat consistent de gheaţă. Administratorul drumului a intervenit cu două utilaje, care duminică, la ora 11.30, au reuşit să asigure condiţii bune de trafic, având în vedere că acesta este singurul drum ce asigură accesul dinspre Cajvana spre Suceava.

Pe DJ 290 Vereşti-Fântânele, utilajele au fost prezente pe traseu, fiind asigurată circulaţia, iar pe DJ 208 A Suceava-Ipoteşti-Bosanci-Udeşti-Liteni, în dimineaţa zilei de duminică se circula pe o singură bandă. Conform informării transmise de Secţia Drumuri Judeţene, la ora 11.45 se circula pe ambele benzi.

La Muşeniţa a fost nevoie să se intervină pentru preluarea unor persoane ce trebuiau să ajungă pentru dializă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, DJ 291A fiind singura cale de acces spre oraşul Siret. Pentru deblocarea drumului a intervenit şi utilajul Primăriei Muşeniţa, dinspre Frătăuţi spre Muşeniţa fiind asigurată intervenţia cu o volă aparţinând societăţii Conbucovina.

Duminică după-amiază, pe drumul Suceava – Berchișești au fost aproximativ 20 de mașini blocate; s-a intervenit pentru deblocare, dar circulația s-a desfășurat în continuare cu dificultate.

„Pe toată perioada, de la emiterea avertizării meteo, echipajele de poliţie şi cele ale pompierilor militari au monitorizat zonele critice din judeţ şi au comunicat permanent cu autorităţile responsabile cu acţiunile de deszăpezire, fiind asigurată intervenţia rapidă şi eficientă pentru deblocarea căilor de acces în situaţii punctuale, acolo unde se impune”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

 

Cinci oameni ai străzii au fost duşi la adăpostul de noapte

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, în dimineaţa zilei de duminică s-a identificat o persoană decedată în zona Burdujeni, cauza probabilă a decesului fiind considerată, la o primă evaluare, consumul exagerat de alcool. În urma necropsiei ce se va efectua luni se va determina cauza exactă a morţii.

În municipiul Suceava au fost duse la adăpost cinci persoane, însă una a refuzat cazarea.

Diana Găşpărel a subliniat că prefectul Alexandru Moldovan a solicitat tuturor celor implicaţi în acţiunile de deszăpezire şi asigurare a condiţiilor normale de trafic să fie permanent prezenţi cu utilaje în toate zonele şi să comunice imediat toate incidentele sau evenimentele care pot avea impact asupra vieţii şi sănătăţii oamenilor şi integrităţii bunurilor.

„Condiţiile meteorologice din ultimele 48 de ore au determinat o intensificare a acţiunilor de intervenţie pentru asigurarea în condiţii optime a circulaţiei pe drumurile publice, prefectul judeţului Suceava solicitând informări şi comunicări în timp util din partea autorităţilor implicate în gestionarea acestor situaţii. Prefectul a solicitat administratorilor de drum să asigure permanent prezenţa utilajelor, în special pe sectoarele de drum în care au fost semnalate probleme în anii anteriori”, a precizat Diana Găşpărel.

 

Aeroportul Suceava este deocamdată operaţional

Operarea pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava se efectuează în condiţii de iarnă. Toate aeronavele programate au aterizat şi decolat sâmbătă şi duminică, însă cu mici întârzieri. Duminică seara erau programate trei curse. Pentru deszăpezirea şi degivrarea pistei se acţionează cu cinci utilaje, iar pentru aeronave - cu două degivroare.

Vântul avea aseară în zona aeroportului o viteză de 10 m/secundă la rafală.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini în şanţ, blocaje în trafic şi intervenţii cu dificultate ale drumarilor, din cauza ninsorii şi a viscolului.
 Vizualizări articol: 3042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Maşini în şanţ, blocaje în trafic şi intervenţii cu dificultate ale drumarilor, din cauza ninsorii şi a viscolului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei