Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 214 (7215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită de lucru a unui universitar sucevean, la CERN în Elveția

Vineri, 13 Septembrie 2019 (11:59:22)

Lectorul univ. dr. fiz. Cristian Pîrghie se află într-o vizită de lucru la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară), în Geneva, Elveția, în perioada 11-18 septembrie, participând și la evenimentul CERN OpenDays (14-15 septembrie). Acolo va prezenta Detectorul Large Hadron Collider beauty (LHCb) și modul în care acesta este folosit pentru căutarea de antimaterie.

LHCb-ul este unul dintre cele patru mari experimente de la CERN, alături de ALICE, ATLAS, și CMS, un loc unde se caută răspunsuri la întrebări despre universul foarte timpuriu, în primele secunde după Big-Bang.

Oficialii de la CERN se așteaptă la peste 35.000 de vizitatori pe zi, dornici să vadă cel mai mare accelerator de particule din lume, un tunel de 27 km în circumferință, situat la o adâncime de 100 de metri sub pământ. România este stat membru CERN din 2016, alături de alte 22 de state. Menționăm că la CERN se reunesc eforturile a peste 17.500 de cercetători, în încercarea de a depăși împreună frontierele actuale ale cunoașterii universului. 

Dl. Pîrghie este cercetător în cadrul proiectului de cooperare dintre România și Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN), care este coordonat, în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, de prof. univ. dr. Mihai Dimian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizită de lucru a unui universitar sucevean, la CERN în Elveția.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vizită de lucru a unui universitar sucevean, la CERN în Elveția5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei copt Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.Avem... Citeşte