Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 134 (7135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concursul de Matematică ”Acolada”, pentru elevii din mediul rural, la ediția a XIV-a

Marţi, 11 Iunie 2019 (15:19:25)

La începutul lunii iunie, Școala Gimnazială Bogdănești, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, a organizat a XIV-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică ”Acolada”, adresat elevilor din mediul rural din clasele IV-VIII.

Au participat elevi din 17 de localități din județele Suceava, Bacău și Botoșani, 107 elevi din cei 134 înscriși.

Pentru prima dată au participat la concurs elevi din localitatea Trușești, județul Botoșani și din Botoșana, județul Suceava, care au venit cu loturi de elevi foarte valoroși, la fel ca și cele ale celorlalte localități participante.

Profesorul Vasile Solcanu, organizator, a menționat că „toți profesorii de matematică implicați în concurs, din comisii și invitați, sunt iubitori ai matematicii, unii dintre ei membri marcanți ai SSMR - Societatea de Știinte Matematice din România și cu rezultate deosebite în ceea ce privește matematica: conducători de edituri, autori de culegeri și de manuale școlare, organizatori de îndrăgite concursuri de matematică, autori de ingenioase probleme date la concursurile și la olimpiadele de matematică, îndrumători de valoroși elevi câștigători de numeroase premii și medalii la concursuri și olimpiade naționale și internaționale, membri ai comisiilor naționale de organizare a olimpiadei de matematică”.

De o apreciere deosebită s-a bucurat pregătirea elevilor participanți, unii dintre ei ajungând aproape de punctajul maxim de 40 de puncte, unul dintre ei realizându-l. Este vorba despre elevul Gabriel Vlad Airinei, din clasa a VII-a de la Bogdănești, pregătit de profesorul Vasile Solcanu. Elevul a fost recompensat cu marele premiu.

De asemenea, elevii din județul Suceava au obținut trei premii I, patru premii II, cinci premii III și 31 de mențiuni. Situația exactă pe clase și alte informații se găsesc pe site-ul școlii din Bogdănești, la adresa: scoalabogdanestisv.ro.

La clasa a IV-a, clasamentul a fost următorul: Premiul I - Maria Handragel (Școala Gimnazială Râșca), Premiul II: Florentina Chiriloaia (Școala Gimnazială Râșca), Premiul III - Maria Veronica Gogan (Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini).

Premianții clasei a V-a au fost: Premiul I - Maia Alessia Bulai (Liceul ”Demostene Botez” Trușești, Botoșani), Premiul II – Roxana Aramă (Colegiul Național ”Costachi Negri” Târgu Ocna, Bacău), Premiul III - Andrei Gabriel Buzdugan (Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini).

La clasa a VI-a cei mai buni au fost: Premiul I – Matei Vesel (Liceul ”Demostene Botez” Trușești, Botoșani), Premiul II – Andrei Lazăr (Școala Gimnazială ”Luca Gavril” Drăgușeni), Premiul III - Andrei Francesca (Școala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia).

Premianții clasei a VII-a au fost: Vlad Gabriel Airinei – Premiul I (Școala Gimnazială nr. 1 Bogdănești), Ioan Michail Buzdugan – Premiul II (Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini), Stelian Apopi – Premiul III (Școala Gimnazială nr. 1 Bogdănești).

La clasa a VIII-a, clasamentul a fost următorul: Premiul I - Alexandra Plăcintă (Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini), Premiul II - Andrei Darius Mitocaru (Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini), Premiul III - Bogdan Gabriel Drăniceru (Școala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia).

„Inimoșii profesori care i-au pregătit pe acești valoroși matematicieni de la sate, cu nimic mai prejos decât cei de la orașe, sunt: Elena Roman, din Râșca; Lucica Sava și Gabriela Gogan, din Mălini; Anișoara Bujorean și Cristina Mireuță, din Dumbrăveni; Otilia Bejinariu și Diana Laurus, din Botoșana; Rodica Ghițu, din Drăgușeni; Cătălin Hasnas, din Trușești; Mihaela Jalobai, din Preutești; Silvica Berariu, din Boroaia; Gabriela Gemeniuc, din Poieni; Alina Florina Sofia, din Vadu Moldovei; Vasile Solcanu, din Bogdănești”, a mai menționat prof. Solcanu.

Un grup de nouă elevi, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, unii dintre ei multipli câștigători la acest concurs, au asigurat supravegherea concurenților.

Ca și la celelalte 13 ediții, sponsorul principal al concursului a fost Societatea DEDEMAN, care a oferit o suma de 13000 de lei pentru premierea concurenților și pentru masa concurenților, însoțitorilor, membrilor comisiei și invitaților, peste 160 de persoane, care a fost servită la Mănăstirea din Bogdănești.

Alți sponsori ai concursului au fost: Primăria Bogdănești cu o sumă de 1500 de lei și Editura ”Taida” din Iași care au oferit cărți tuturor concurenților.

Organizatorul și inițiatorul concursului, profesorul Vasile Solcanu, mulțumește tuturor celor care s-au implicat în reușita acestei ediții a Concursului ”Acolada”: elevi, profesori îndrumători, părinți, membri ai comisiilor, invitați de onoare și sponsori, și îi așteaptă și la edițiile viitoare.

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de Matematică ”Acolada”, pentru elevii din mediul rural, la ediția a XIV-a.
 Vizualizări articol: 1797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul de Matematică ”Acolada”, pentru elevii din mediul rural, la ediția a XIV-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei