Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 65 (7066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Participarea prof. Ştefan Purici la o conferinţă în Polonia, apreciată de mareşalul Camerei inferioare a Parlamentului polon

Marţi, 19 Martie 2019 (11:03:16)

Marek Kuchciński, mareşalul Seimului Republicii Polone (Camera inferioară a Parlamentului polon), a adresat Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava o scrisoare de mulţumire pentru participarea prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană al USV, la Conferinţa Internaţională „Europa Carpaţilor”, care a avut loc în Krasiczyn (Polonia), în perioada 16-17 februarie, deschizând astfel o nouă direcţie de dialog între cele două instituţii.

În scrisoarea sa, referindu-se la intervenţia reprezentatului USV, Marek Kuchciński a mărturisit faptul că a„ascultat cu mult interes şi respect expunerea” […], care, în opinia sa, „a atins chestiuni importante şi interesante”. Acesta a apreciat faptul că „discuţiile care au avut loc pe parcursul celor patru sesiuni de dezbateri cuprinse în programul de anul acesta al conferinţei, prin împărtăşirea unor idei privind viitorul Europei Centrale şi de Est, precum şi prin reflectarea asupra modalităţii în care Carpaţii pot fi promovaţi în Europa şi în întreaga lume, reprezintă o reală oportunitate”, la nivel diplomatic şi academic. În cadrul panelului intitulat „Calea oamenilor înţelepţi – despre viitorul Europei Centrale”, moderat de domnul prof. univ. dr. Jan Malicki, directorul Centrului pentru Studii Est-Europene din cadrul Universităţii din Varşovia, reprezentanţii universităţilor membre ale Collegium Carpathicum au discutat două subiecte ce au provocat mare interes în rândul participanţilor: 1. factorii care stimulează şi cei care împiedică cooperarea între statele Europei carpatice; 2. cum văd reprezentanţii mediului academic viitorul naţiunilor din această regiune.

Pornind de la ideea că „Regiunea carpatică nu se identifică numai cu o lungă şi bogată istorie, ci, de asemenea, cu viitorul ei, iar în acest sens, o iniţiativă simbolică şi importantă prin faptul că poate deveni un element – cheie în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări este Via Carpatia”, Marek Kuchciński consideră că  „odată realizat, acest extraordinar proiect de transport poate deveni un drum al viitorului”.

În finalul scrisorii, Marek Kuchciński îşi exprimă speranţă că „asemenea dezbateri, la cel mai înalt nivel, vor mai avea loc, acestea jucând un rol foarte important în intensificarea cooperării la nivel regional şi parlamentar. Expunerea unor poziţii şi discuţiile de substanţă între prieteni ajută la generarea unor eforturi comune cu rezultate fructuoase”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Participarea prof. Ştefan Purici la o conferinţă în Polonia, apreciată de mareşalul Camerei inferioare a Parlamentului polon.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Participarea prof. Ştefan Purici la o conferinţă în Polonia, apreciată de mareşalul Camerei inferioare a Parlamentului polon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei