Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 26 (7027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Vornicenii Mari – La rădăcini”, lansat la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene

Vineri, 1 Februarie 2019 (12:12:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene a fost lansat joi, 31 ianuarie, volumul „Vornicenii Mari – La rădăcini”, semnat de Alexandru I. Cozaciuc – Hogea, „carte dedicată tuturor oamenilor ce au rădăcinile în aceste meleaguri bucovinene”. Scriitorul Ion Drăguşanul a spus că lansarea monografiei „Vornicenii Mari – La rădăcini” s-a desfăşurat în cadrul „Sărbătorilor Memoriei”, cu dedicare pentru „Ziua Artelor Plastice Bucovinene” (duminică, 31 ianuarie 1938, s-a înfiinţat, la Cernăuţi, Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina, adică SAAAPB). Volumul a fost publicat de Centrul Cultural Bucovina. Fiecare participant la eveniment a primit câte o carte semnată de Alexandru I. Cozaciuc – Hogea. Autorul monografiei „Vornicenii Mari – La rădăcini” a spus că această carte a ieșit de sub tipar cu ajutorul scriitorului Ion Drăgușanul. La Suceava a avut loc a doua lansare a volumului, după lansarea de la Vornicenii Mari, sat al comunei Moara. „Majoritatea datelor care se găsesc în carte cu privire la istoria satului sunt luate din documente. O parte din date, care se referă la oamenii locului, pe mai multe generații, au fost luate din foile matricole, câte au mai rămas, fiindcă satul, în anul 1939, a ars din temelii. Alte informații le-am adunat de la bătrânii satului”, a spus la momentul lansării Alexandru I. Cozaciuc – Hogea. La final, autorul a dat autografe și a schimbat păreri cu publicul prezent la lansare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vornicenii Mari – La rădăcini”, lansat la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Vornicenii Mari – La rădăcini”, lansat la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei