Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iul 2017 - Anul XXII, nr. 157 (6573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fostul primar al comunei Brodina, trimis în judecată de procurori

Vineri, 14 Iulie 2017 (17:09:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Suceava au dispus miercuri, 12 iulie, trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului Vasile Viorel Melen, fost primar al comunei Brodina în perioada 2012-2015 și fost administrator și asociat al S C Forestbrod SRL Brodina, în perioada 2003-2012. El este acuzat de procurori pentru comiterea a 2 infracțiuni de folosire sau prezentare, cu rea credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, în scopul obținerii pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene. Conform datelor din rechizitoriu, Vasile Viorel Melen a prezentat un acord pur formal de asociere cu o firmă din Suceava, pentru obținerea în cadrul unei licitații a unui punctaj favorabil, în scopul executării unor lucrări în comuna Ulma. În urma întrunirii condițiilor de calificare, au fost obținute pe nedrept fonduri din bugetul Uniunii Europene în valoare de 10.783 474,88 lei. În afară de aceste două infracțiuni, primarul este acuzat și de comiterea unei infracțiuni de conflict de interese, în perioada în care a ocupat funcția de primar al comunei Brodina. Astfel, în perioada 31 iulie 2012-01 ianuarie 2013, el este acuzat că ar fi semnat un număr de 17 acte, în principal contracte de lucrări încheiate între firma Forestbrod SRL și Primăria Brodina, prin care a obținut foloase necuvenite în valoare de 136.646,55 lei, constând în contravaloarea preţului din contract a unor terenuri din comuna Brodina, în suprafaţă totală de 18.833 metri pătrați, pentru soţia sa Ana Melen şi fiul său David Melen, precum şi foloase patrimoniale în sumă totală de 22.652 941,34 lei, pentru societatea SC FORESTBROD SRL Brodina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul primar al comunei Brodina, trimis în judecată de procurori.
 Vizualizări articol: 6426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul primar al comunei Brodina, trimis în judecată de procurori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei