Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mai 2017 - Anul XXII, nr. 107 (6523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Preafericitul Daniel a oficiat slujba de canonizare a Sfinţilor Putneni

Duminică, 14 Mai 2017 (14:25:34)
Circa 6.000 de credincioşi au înfruntat frigul şi ploaia şi au participat duminică la slujba de canonizare a Sfinţilor Putneni, Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, şi a Sfinţilor Cuvioși Sila, Paisie şi Natan de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitului Părinte Daniel, împreună cu un sobor impresionant de ierarhi, episcopi, preoţi şi diaconi.Preafericitului Daniel a declara la Putna că „Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în şedinţa sa de lucru din 6 – 7 iunie 2016, a aprobat canonizarea ca sfânt a mitropolitului Iacob Putneanul al Moldovei, ierarh cu viaţă curată şi sfântă, apărător al dreptei credinţe, evlavios şi înţelept, bun dascăl şi părinte duhovnicesc, mare ctitor şi păstor neobosit al obștii creștine, foarte atent la problemele sociale şi economice din timpul său. În aceeași ședință de lucru a fost aprobată canonizarea ca sfinţi şi a trei dintre ucenicii mitropolitului Iacob Putneanul al Moldovei, şi anume Cuvioşii Părinţi de la Mănăstirea Sihăstria Putnei: Sila, Paisie şi Natan, monahi nevoitori, statornici în dreapta credință şi în viața sihăstrească, fiind pilde de rugăciune fierbinte, de smerenie, de înfrânare, de milostivire şi de înțeleaptă povățuire duhovnicească”.Patriarhul României a acordat la sfârşitul Sfintei Liturghii două distincţii: arhimandritului Melchisedec, stareţul Mănăstirii Putna, i s-a acordat „Crucea patriarhală”, la fel şi stareţului Mănăstirii Sihăstria Putnei, arhimandritul Nectarie. Stareţul Mănpstirii Putna, arhimandritul Melchisedec, a mulţumit pentru prezenţă oaspeţilor, veniţi din ţară, dar şi din Basarabia, dar şi credincioşilor care, a spus el, „aţi înfruntat ploaia şi frigul şi nu v-aţi clintit, iar pentru asta Sfinţii Putneni să vă fie ocrotitori.”Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a ajuns sâmbătă la Mănăstirea Putna. Patriarhul a numit Mănăstirea Putna o şcoală pentru simţămintele româneşti.„Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns în această sfântă şi mare mănăstire, care este o şcoală pentru unitatea neamului nostru şi o şcoală a evlaviei şi a culturii noastre ortodoxe”, a evidenţiat Patriarhul României. „Aici, în frumoasa Bucovină, în mod aproape unic se întrece frumuseţea naturii cu cea a culturii”, a spus Preafericirea Sa.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preafericitul Daniel a oficiat slujba de canonizare a Sfinţilor Putneni.
 Vizualizări articol: 4116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preafericitul Daniel a oficiat slujba de canonizare a Sfinţilor Putneni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei