Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mai 2017 - Anul XXII, nr. 107 (6523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Mobilier urban

75 de bănci noi, montate în parcul de la Policlinică şi în staţiile de autobuz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de bănci noi au fost montate recent într-unul dintre parcurile centrale ale municipiului Suceava, parcul de la Policlinică, spre bucuria miilor de suceveni care vin acolo pentru a se relaxa la soare sau la umbra copacilor, după caz, să joace şah, table, să stea cu copiii sau nepoţii, ori doar poposesc acolo, în drumul lor spre alte zone.

Aleea pietonală din parc este prevăzută acum cu o mulţime de bănci nou-nouţe, puse de o parte şi de alta, în total, în întregul parc, urmând să fie 55 de bănci noi. La montarea acestora se lucra inclusiv ieri, cu angajaţii Direcţiei Domeniului Public.

„Săptămâna aceasta, din banii care trebuiau să fie achitaţi către Ministerul Muncii în contul persoanelor cu handicap – 120.400 de lei, am cumpărat de la unităţi protejate, autorizate, mobilier urban. 55 de bănci cu spătar şi 20 de coşuri de gunoi sunt pentru parcul de la Policlinică”, a explicat primarul Ion Lungu.

Alte 20 de bănci cu spătar şi 15 coşuri de gunoi vor fi montate în staţiile de aşteptare pentru transportul în comun, a adăugat viceprimarul Marian Andronache, deoarece au fost primite numeroase solicitări de la oameni, că vechile bănci din staţii nu mai sunt într-o stare bună de utilizare.

Achiziţia acestor elemente de mobilier urban este avantajoasă pentru primărie, dar în principal pentru cetăţeni, care se pot folosi de acestea, deoarece banii respectivi ar fi trebuit să fie daţi către Ministerul Muncii, ca un fel de taxă, pentru că municipalitatea nu are un anumit număr de angajaţi cu dizabilităţi. O alternativă legală şi convenabilă la plata taxei este achiziţionarea de bunuri produse de firme care lucrează cu persoane cu dizabilităţi, ceea ce şi face Primăria Suceava, de mai mulţi ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 75 de bănci noi, montate în parcul de la Policlinică şi în staţiile de autobuz.
 Vizualizări articol: 4291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
75 de bănci noi, montate în parcul de la Policlinică şi în staţiile de autobuz5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei