Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mar 2017 - Anul XXII, nr. 63 (6479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Găsirea unui loc de muncă, important pentru tineri, în alegerea facultăţii

Luni, 20 Martie 2017 (18:27:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

409 studenţi din anul I ai Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au participat la un studiu realizat de instituţie, referitor la motivaţia pentru care au ales programele de studiu ale USV.

Astfel, potrivit rezultatelor, în ceea ce priveşte alegerea facultăţii, studenţii au în vedere mai multe aspecte, însă găsirea unui loc de muncă este un element decisiv în alegerile și opţiunilor studenţilor. Aceştia au mai arătat că mai sunt interesaţi de: relevanţa domeniului de studiu, competenţe pe care le pot obţine la sfârșitul studiilor, dar și viitoarea profesie și locul acesteia pe piaţa muncii, transmit reprezentanţii USV.

Principalele motive pentru care absolvenţii de liceu aleg să studieze la universitatea suceveană rămân în continuare: apropierea de casă, resursele de care dispune USV, incluzând aici şi resursa umană, dotarea universităţii, prestigiul ei și implicarea în viaţa comunităţii locale.

Conform aceluiaşi studiu, în cazul unor dificultăţi de învăţare, studenţii apelează la resursele pe care le pune la dispoziţie USV (profesori, colegi, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră), în vreme ce pentru problemele de ordin personal, apelează la familie, prieteni, colegi, dar și la asistenţa de specialitate CCOC.

Potrivit reprezentanţilor USV, „studiul a fost realizat în vederea eficientizării relaţiilor dintre oferta academică și așteptările studenţilor. Cunoaşterea principalelor motive care stau la baza orientării academice, a orizontului de așteptări şi a modalităţilor de rezolvare a potenţialelor dificultăţi de ordin personal sau de învăţare ale studenţilor de anul I constituie baza unei analize obiective a mediului academic, iar rezultatele pot fi utilizate pentru a lua cele mai bune decizii în ceea ce privește marketingul universitar”.

Cercetarea a fost realizată de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Găsirea unui loc de muncă, important pentru tineri, în alegerea facultăţii.
 Vizualizări articol: 2402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Găsirea unui loc de muncă, important pentru tineri, în alegerea facultăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cir de cereale (dulce sau sărat) Dacă ne dorim un preparat rustic rapid, gustos, care să ne încălzească și să ne dea energie într-o seară de iarnă, această rețetă veche, care se servea mai ales copiilor la cină, este o alegere bună. Ne va aminti cumva de copilăria de la... Citeşte