Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mar 2017 - Anul XXII, nr. 63 (6479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ca în filmele cu Joe Pesci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fără a avea istoria, organizarea, educaţia şi faima mafioţilor italo-americani, interlopii români stârnesc o sumedenie de reacţii în parcursul lor sub Soare. Cetăţenii altor state îi detestă, poliţiştii străini îi vânează, dar poliţiştii români îi stimează. Procurorii şi judecătorii îi tolerează şi văd în ei o sursă minunată de venit, avocaţii îi ademenesc.

Cei din politică îi privesc ca pe nişte fraţi, nesfiindu-se, în campaniile electorale, să se împrumute de la ei cu nişte „cheş”, pentru a unge campania cum e datul din bătrâni. În vreme ce noi, săracii, ne scăpăm în pantaloni când îi vedem, rugându-ne ca Domnul să ne ocrotească, astfel încât să nu avem de-a face cu aşa personalităţi.

În privinţa fetelor, a frumoaselor, a superbăciunilor ţării, treburile se schimbă radical. Ele sunt efectiv fascinate de interlopi. Banii acestora, bicepşii şi limuzinele lor le taie respiraţia. Nu mai contează că sunt nişte analfabeţi, de vreme ce au universităţile şi doctoratele vieţii, plus portofelul gata să facă explozie. Sunt, în fond, de-o mie de ori mai virili ca toată redacţia de la revistele „22” şi „România literară”.

Pe gagici nu le deranjează neam cât de necinstite sunt căile pe care sunt obţinuţi banii interlopilor, care le aprind libidoul.Uneori însă, poveştile acestea de iubire au un final trist, chiar tragic. Este şi cazul unei bunăciuni din Oradea, fiică de poliţai, împuşcată de un interlop cu care căzuse la aşternut. Cine ştie ce n-o mai fi mers între ei, că iubirile astea sunt ca automobilele Dacia de pe vremuri: se strică din orice, când ţi-e lumea mai dragă.

Fapt e că ăla s-a şucărit nasol pe ea şi a împuşcat-o în cap, cum a văzut prin filmele cu Joe Pesci şi Robert de Niro. Dar asta nu va clinti nimic din admiraţia pe care restul fetelor, rămase vii, le-o poartă interlopilor. Dimpotrivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ca în filmele cu Joe Pesci.
 Vizualizări articol: 1567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 8 voturi
Ca în filmele cu Joe Pesci4.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cir de cereale (dulce sau sărat) Dacă ne dorim un preparat rustic rapid, gustos, care să ne încălzească și să ne dea energie într-o seară de iarnă, această rețetă veche, care se servea mai ales copiilor la cină, este o alegere bună. Ne va aminti cumva de copilăria de la... Citeşte