Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2015 - Anul XX, nr. 120 (5932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instituţia Prefectului susţine campania pentru romi „Noi îţi dăm recomandarea”

Miercuri, 27 Mai 2015 (12:24:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prefectura Suceava prin Biroul Judeţean pentru Romi sprijină implementarea campaniei „Noi îţi dăm recomandarea”, demarată de Asociaţia Partida Romilor Pro Europa Sucursala Judeţului Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Ana Maria Stejaru, a declarat că această campanie se derulează în perioada 25 mai – 20 iunie 2015 şi are ca obiective identificarea preşcolarilor şi consilierea părinţilor de etnie romă în vederea înscrierii copiilor la grădiniţă, identificarea copiilor de etnie romă cu vârsta legală pentru înscrierea acestora în clasa I, eliberarea adeverinţelor sau recomandărilor de apartenenţă la etnia romă, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, în vederea completării dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultăţi, informarea şi consilierea elevilor şi părinţilor de etnie romă despre calendarul admiterii în licee şi facultăţi, cât şi despre beneficiile măsurilor afirmative pentru romi în domeniul educaţiei, identificarea copiilor şi adulţilor de etnie romă care au depăşit vârsta legală de înscriere în sistemul de învăţământ în vederea recuperării şcolare a acestora prin intermediul programului educaţional „Şansa a doua”. Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat, la nivelul judeţului Suceava, pentru elevii romi, 334 locuri la liceu, învăţământ la zi, 4 locuri la seral şi 14 locuri la frecvenţă redusă. În învăţământul profesional de stat cu durată de 3 ani, numărul locurilor alocate elevilor de etnie romă la nivelul judeţului Suceava, pentru anul şcolar 2015 – 2016 este de 102.”Informăm toate persoanele interesate, care nu au primit recomandarea, că se pot adresa Biroului Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului, cât şi Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Sucursala Judeţului Suceava, până pe data de 20 iunie în intervalul orar 10:00 – 16:00”, a mai spus Ana Maria Stejaru.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instituţia Prefectului susţine campania pentru romi „Noi îţi dăm recomandarea”.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instituţia Prefectului susţine campania pentru romi „Noi îţi dăm recomandarea”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă țărănească Întâia oară, sintagma "bucătărie românească" o întâlnim la un autor de cărţi de bucate din deceniul şapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucureşti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o... Citeşte